Vannpai: TikTok-desserten folk elsker og hater

30. juni 2021Aktuelt
VANNBASERT: Vann er hovedingrediensen i paien som mange nå tester ut på TikTok.
VANNBASERT: Vann er hovedingrediensen i paien som mange nå tester ut på TikTok.
Foto: Silje-Lisette Tennøy
Silje-Lisette Tennøy
Silje-Lisette Tennøy
Journalist Godt.no

Viral-desserten er klissete, ser rar ut og er utrolig enkel å lage.

Nå har den blitt en hitt på TikTok og andre sosiale medier.

Vi i Godt.no har selv prøvd å lage vannpaien – og i skrivende øyeblikk, etter den har stått i ovnen i 30 minutter, så lukter det veldig søtt på kjøkkenet.

Vannpai, eller «Depression Era Pie», er ikke noe nytt, men en dessert mange lagde i USA etter børskrakket på Wall Street i 1929.

Siden den inneholder så få ingredienser har den det siste året blitt trendy å lage på sosiale medier.

Av dem som har testet oppskriften på TikTok er tilbakemeldingene varierte – noen elsker den, andre syntes den er skikkelig ekkel.

Vi lager paien for å finne ut om den egentlig er noe god og verdt å prøve. Vi har fulgt oppskriften til Buzzfeed produsent Erin Phraner.

Slik gjorde vi det:

Man trenger bare fem ingredienser for å lage denne desserten: vann, sukker, mel, vaniljeekstrakt og smør. Noen lager den også med sitronbrus istedenfor vann.

Vi brukte en ferdig paideig, men du kan lage en fra bunnen av hvis du vil det.

Først satt vi ovnen på 200 grader.

Så helte vi 2,5 desiliter vann opp i formen. Blandet 2 desiliter sukker og 3 spiseskjeer mel, og drysser deretter blandingen over vannet. Viktig! Du skal ikke røre sammen vann, sukker og melblandingen.

Så fant vi frem vaniljeekstrakt og fordelte én spiseskje over blandingen i paiformen.

Til slutt la vi 4 klumper, tilsvarer fire spiseskjeer, med smør rett ned i «røren».

Så bar det rett i ovnen på 200 grader i 15 minutter, før vi satt ned varmen til 190 og stekte paien i ytterligere 30 minutter.

Resultatet var en pai som egentlig ser mer innbydende ut enn ventet, men konsistensen var veldig rar, nesten litt guggete. Paien smaker litt karamell, eller egentlig bare smør og sukker, og er etter min mening ikke så veldig god, men jeg vil ikke si at den var direkte vondt heller.

Fikk også ei venninne til å komme innom og smake, og det første hun sa etter å ha tatt en bit var:

– Den minner om et merkelig wienerbrød, haha. Den var veldig søt, men bedre enn jeg trodde at den skulle være.

Så den kan være verdt å prøve, hvis du syntes det er gøy å eksperimentere og teste nye ting. Vi har jo alle ulik smak og våre tanker er ingen fasit, så kanskje du liker den?

Publisert: 30.06.2021 kl. 15:47
Oppdatert: 01.07.2021 kl. 11:46


Finn flere artikler:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?