Til hovedinnhold

Vis meg din taco, Bent Stiansen

TACO I VARMEN: Stjernekokk Bent Stiansen kan avsløre at tacoen nyter han helst på en varm strand.  Her avbildet på eget kjøkken i Odense, i forbindelse med en tidligere sak.
TACO I VARMEN: Stjernekokk Bent Stiansen kan avsløre at tacoen nyter han helst på en varm strand. Her avbildet på eget kjøkken i Odense, i forbindelse med en tidligere sak.

Norges beste kokker spiser også taco. Men hva inneholder Michelin-kokken Bent Stiansens favoritt-taco, annet enn posekrydder?

I denne spalten snakker vi med matglade kjendiser og kokker om hele Norges fredagsfavoritt, og får dem til å avsløre hvordan deres taco ser ut! Neste mann ut er Bent Stiansen, som driver Michelin-restauranten Statholdergaarden i Oslo. Kjører han en ganske klassisk fredagstaco som Agnete «Agnetesh» Huseby? Eller har han larver i tacoen, som Kia Vejrup, mon tro?

– La oss starte tacospørsmålene: Tortilla eller skjell?

– Skikkelig meksikansk maistortilla kjøpt på Sunkost på Gunerius i Storgaten i Oslo.

– Kjøttdeig eller vegetar?

– Ingen av delene. Mør biff i tynne skiver som er hardt griller 20 sekunder på hver side. Kjøttet skal være chilimarinert først. Grilles og strimles i strimler.

– Hjemmelaget eller ferdig salsa?

– Den lager jeg selv fort med modne tomater, løk, koriander og limesaft

– Ferdigrevet ost eller rive ost selv?

– River osten selv. Lagret Jarlsberg!

– Bruke 45 kroner på en pakke avokado selv om den ene sannsynligvis er brun inni, eller ikke?

– JA!

– Posekrydder eller hjemmelaget krydder?

– Greit med posekrydder som et grunnlag. Piffer opp med mer chiliflakes, kummin og pepper.

– Nachos on the side eller ikke?

– Nei.

– Lettrømme eller seterrømme?

– Chilimajo.

– Hva drikker du til taco?

– Corona eller Sol-øl med lime.

– Hva med litt mango, da?

– Topp.

– Hva er ingrediensen du ikke klarer deg uten?

– Cilantro, som er koriander.

– Hva er den perfekte tacounderholdningen?

– Samtale med de menneskene jeg er glad i.

– Beskriv din ULTIMATE taco?

– Saftig, sterk, myk og meg sittende på en varm strand hvor som helst i verden der det er 30 varmegrader og sol.

pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?