Vis meg din taco, Bent Stiansen
Norges beste kokker spiser også taco. Men hva inneholder Michelin-kokken Bent Stiansens favoritt-taco, annet enn posekrydder?
I denne spalten snakker vi med matglade kjendiser og kokker om hele Norges fredagsfavoritt, og får dem til å avsløre hvordan deres taco ser ut! Neste mann ut er Bent Stiansen, som driver Michelin-restauranten Statholdergaarden i Oslo. Kjører han en ganske klassisk fredagstaco som Agnete «Agnetesh» Huseby? Eller har han larver i tacoen, som Kia Vejrup, mon tro?
– La oss starte tacospørsmålene: Tortilla eller skjell?
– Skikkelig meksikansk maistortilla kjøpt på Sunkost på Gunerius i Storgaten i Oslo.
– Kjøttdeig eller vegetar?
– Ingen av delene. Mør biff i tynne skiver som er hardt griller 20 sekunder på hver side. Kjøttet skal være chilimarinert først. Grilles og strimles i strimler.
– Hjemmelaget eller ferdig salsa?
– Den lager jeg selv fort med modne tomater, løk, koriander og limesaft
– Ferdigrevet ost eller rive ost selv?
– River osten selv. Lagret Jarlsberg!
– Bruke 45 kroner på en pakke avokado selv om den ene sannsynligvis er brun inni, eller ikke?
– JA!
– Posekrydder eller hjemmelaget krydder?
– Greit med posekrydder som et grunnlag. Piffer opp med mer chiliflakes, kummin og pepper.
– Nachos on the side eller ikke?
– Nei.
– Lettrømme eller seterrømme?
– Chilimajo.
– Hva drikker du til taco?
– Corona eller Sol-øl med lime.
– Hva med litt mango, da?
– Topp.
– Hva er ingrediensen du ikke klarer deg uten?
– Cilantro, som er koriander.
– Hva er den perfekte tacounderholdningen?
– Samtale med de menneskene jeg er glad i.
– Beskriv din ULTIMATE taco?
– Saftig, sterk, myk og meg sittende på en varm strand hvor som helst i verden der det er 30 varmegrader og sol.
Publisert: 09.10.2020 kl. 10:10
Oppdatert: 09.10.2020 kl. 14:07
Lag deg en gratis konto