Fem festlige pastasalater til 17.mai-feiringen

13. mai 2020Aktuelt
GRESK VRI: En raus pastasalat hører hjemme på 17.mai-bordet, hva med å forsøke deg på denne med en greske smaker signert Lise Finckenhagen. Foto: Sara Johannessen Meek/VG
GRESK VRI: En raus pastasalat hører hjemme på 17.mai-bordet, hva med å forsøke deg på denne med en greske smaker signert Lise Finckenhagen. Foto: Sara Johannessen Meek/VG

Hva er vel en real 17.mai-buffet uten en skikkelig deilig pastasalat? Her har vi funnet frem fem favoritter.

Unntakstilstand eller ei, 17. mai bør feires, og mange liker å gjøre det med en stor frokost eller brunsjbuffet med familie og venner. Og ingen 17.mai-buffet blir komplett uten en skikkelig mettende og god pastasalat! Her har vi funnet frem til noen av våre favoritter.

En kremet pastasalat pleier alltid å falle i smak hos både store og små, så denne klassikeren er perfekt til familiefesten.

Er du på jakt etter noe litt mer fancy, med litt mer smak, kan du prøve deg på denne. Perfekt til boble-lunsjen:

Hva med å bytte ut pastaen med for eksempel noe som metter like mye, som quinoa - men som gir en litt annen «krønsj» i salaten? Denne smaker ekstra godt til grill-lunsjen - ved siden av kylling eller fisk.

Hvem elsker vel ikke en gresk salat - som minner om sol, sommer og turkisblått hav? Det er lov å ferie smaken av andre land, selv om det er 17.mai. Perfekt som et lite måltid alene, eller som en del av 17.mai-brunsjen med venner.

Er du blant dem som aldri får nok av tex-mex-mat, er dette kanskje pastasalaten i ditt hjerte. Skal du på en litt sen vennefrokost, vil mange nok bli glade for å se denne på bordet.

Det beste tilbehøret er selvsagt en deilig focaccia - her finner du garantert en du liker!

Flere 17. mai-oppskrifter og tips:

Publisert: 13.05.2020 kl. 08:27
Oppdatert: 13.05.2020 kl. 08:39


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?