Burger King USA i samarbeid med Impossible Foods om kjøttfri burger

WHOPPER UTEN KJØTT: Burger Kings Whopper - her med en kjøttfri burger i midten. Foto: Michael Thomas/AFP
WHOPPER UTEN KJØTT: Burger Kings Whopper - her med en kjøttfri burger i midten. Foto: Michael Thomas/AFP
Maria Tveiten Helgeby

Skal potensielt selge den kjøttfrie burgeren over hele USA om den slår an på utvalgte steder.

Burgergiganten Burger King USA tester ut en kjøttfri burger i samarbeid med Impossible Foods, ifølge CNN. Den kjøttfrie og plantebaserte burgeren skal i en prøveperiode selges på 59 steder i og rundt St. Louis, USA. Hvis det blir en suksess, skal kjeden selge den over hele landet, står det videre.

Det som skiller denne vegetarburgeren fra andre vegetarburgere, som for eksempel lages av kikerter, bønner eller quinoa, er at den skal smake og se ut som storfekjøtt.

Allerede selger den amerikanske burgerkjeden White Castle en «Impossible slider» for en begrenset tidsperiode i et utvalg av sine utsalgssteder.

Chris Finazzo, som er president for Burger King North America, sier til CNN at han håper den nye kjøttfrie burgeren kan gjøre at de som vil spise burgere hver dag, men ikke vil spise storfekjøtt daglig, nå vil komme hyppigere til restaurantene.

Heidi Moss, Marketing Manager i Burger King Norge, skriver dette i en mail til Godt på spørsmål om Impossible whopper kan komme til Norge:

«Vi følger selvsagt med på hva Burger King gjør globalt og har dialog med dem. Jeg kan ikke bekrefte at vi er i er i et samarbeid med Impossible Foods for Norges del, men jeg kan si at vi jobber med flere spennende muligheter innen dette segmentet.»

På spørsmål om det betyr at de arbeider med veganske alternativer, svarer hun:

«Jeg kan bekrefte at vi jobber med spennende produkter for Burger King i Norge innen vegetarsegmentet - og at vi ser på muligheten for å kunne ha et produkt som er vegansk, men jeg kan ikke bekrefte i dag om og når dette vil være tilgjengelig.»

Artikkelen fortsetter under bildet.

SER «EKTE» UT: Burgeren selskapet Impossible Foods lager skal både se ut, og smake, som storfekjøtt. Foto: Robyn Beck/AFP
SER «EKTE» UT: Burgeren selskapet Impossible Foods lager skal både se ut, og smake, som storfekjøtt. Foto: Robyn Beck/AFP

Impossible Foods, som lager kjøttalternativet, skriver på hjemmesiden sin at de lanserte selskapet i 2011, og at målet med selskapet er å lage «kjøtt, meieriprodukter og fisk direkte fra planter».

I 2016 lanserte de den første varianten av Impossible Burger. Den inneholdt riktignok mer salt og mettet fett enn en klassisk hurtigmatkjede-burger, ifølge The Guardian, som brukte kjeden Five Guys som eksempel.

I 2019 lanserte de en ny oppskrift på burgeren med mindre natrium og mettet fett. «Burgerkjøttet» består i dag av blant annet vann, soyaproteinkonsentrat, kokosolje, solsikkeolje, og «natural flavors» («naturlige smaker»), ifølge hjemmesiden.

Impossible Foods er ikke de eneste som jobber med kjøttalternativer. Tidligere denne uken kunne vi fortelle at britiske forskere ved Universitetet i Bath jobber med å dyrke fram slaktefritt bacon.

Dette gjør de ved å ta en biopsi fra et dyr, for deretter å plassere stamcellene fra prøven i en bioreaktor hvor de får en blanding av glukose, aminosyrer, vitaminer og mineraler. Dette skal gjøre at cellene skal kunne utvikle seg til modne muskelceller som danner kultivert kjøtt, står det videre.

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?