Salat i Norgesglass: Seks smarte salater du kan ta med på jobb
Mettende salater med pasta eller inspirert av tacomiddagen passer perfekt å ta med i vesken, enten på skole eller jobb. Med dette praktiske trikset holder salaten seg frisk helt frem til lunsj.
Salat er et kjempedeilig alternativ hvis du har lyst på noe litt annet enn brødskiver med salami til lunsj.
Salater mister imidlertid ofte litt av sjarmen etter noen timer i lunsjboksen: Salatbladene blir daffe og mister sprøheten, dressingen pipler ut i bagen og tomatene blir most.
Men fortvil ikke! Hvis du lager salaten i norgesglass og legger ingrediensene lagvis, har du alltid en frisk salat til lunsj på jobben, i parken på piknik eller til lange bilturer.
Ifølge TheKitchn bør du alltid begynne med å legge dressingen nederst, før du fyller på med mer kompakte ingredienser etterhvert. Legg salatbladene helt på toppen. Dermed blir de beskyttet for dressingen og holder seg friske mye lenger.
Salaten kan enten spises direkte fra glasset eller blandes i en separat bolle, og som en ekstra bonus holder den seg frisk i flere dager.
Vi har plukket ut de beste salat-oppskriftene fra Huffington Posts spennende liste og samlet et par andre - bli inspirert og lag en deilig lunsj:
Få salater oser mer sommer og varme enn den klassiske greske salaten. Niki Lowry fra The Muse har her laget en kjempeenkel og lekker variant med pasta, friske urter, en deilig sitronvinaigrette - og selvfølgelig en god dose feta. Opa!
Ikke bare er tunfisk på boks sunt og billig, det er også kjempemettende. Med et par hardkokte egg i tillegg er dette en proteinbombe uten like. Perfekt for de dagene du trenger litt ekstra energi.
Linser er en fantastisk råvare fordi det både er billig, sunt og veldig mettende. Her kombinerer Elin Larsen smaken av friske epler og pærer med vårløkens sting og avokadoens fylde. En fruktig og annerledes salat til de dagene du vil holde på sommerfølelsen litt ekstra.
Taco, herlige taco. En evig favoritt som er god i alle slags former og fasonger. Med denne supre oppskriften kan du spise taco til alle døgnets tider, selv om du ikke har tacoskjell eller -lomper tilgjengelig. Hvis du presser litt sitronsaft eller lime over avocadoen før du putter bitene i glasset, holder de seg i tillegg friske og grønne i fargen hele dagen.
Her er to lekre oppskrifter med to helt forskjellige dressingvarianter. Den ene er spicy med jalapeño og avokado, mens den andre kombinerer sterk Dijonsennep med timian og oregano. Nydelig og spennende.
For en fargerik og lekker godbit! Denne inneholder blant annet kikerter, gulrot, rødbeter og quinoa, og toppes (eller bunnes?) av en herlig tahinidressing med sitron og hvitløk. Lag en kjempeporsjon og del ut til store og små på neste piknik.
Fikk du lyst på mer salater?
Hva spiser du til lunsj i dag? Post et bilde på Instagram og merk det med #godtno. Kanskje vi publiserer det på forsiden!
Publisert: 23.06.2014 kl. 10:34
Oppdatert: 31.01.2017 kl. 13:02
Lag deg en gratis konto