Åtte festkaker å rope hurra for

14. mai 2014Aktuelt
HIPP, HIPP, HURRA: Trenger du litt kakeinspirasjon til den store dagen? Pust lettet ut, under finner du fristende oppskrifer. Foto: Trine Sandberg
HIPP, HIPP, HURRA: Trenger du litt kakeinspirasjon til den store dagen? Pust lettet ut, under finner du fristende oppskrifer. Foto: Trine Sandberg

Pavlova i langpanne, mormors bløtkake med bær eller glutenfri suksessterte. Velg og vrak mellom lekre 17. mai-kaker til festen.

Nasjonaldagen nærmer seg i stor fart, og pølser, is og kaker skal fortæres til den store gullmedaljen.

Mange har ofte et stramt tidsskjema på nasjonaldagen. Derfor kan flere av kakene, som suksessterten og iskrembløtkaken, lages i god tid i forveien. For å spare tid på den store dagen, kan man i tillegg bytte ut det hjemmelagde sukkerbrødet i jordbærbløtkaken med ferdigkjøpt kakebunn.

Fra fyldige sjokoladekaker, til friske og fruktige pavlovaer - her er festkaker til enhver smak:

Foto: Eivind Griffith Brænde/VG
Foto: Eivind Griffith Brænde/VG

Pavlova har for mange blitt en 17.mai-tradisjon, og Lise Finckenhagens variant i langpanne er super å servere hvis man venter mange gjester. Den deilige marengsbunnen er toppet av vaniljekrem og bær, og er i tillegg en fryd for øyet.

Foto: Elin Vatnar Nilsen
Foto: Elin Vatnar Nilsen

Bløtkake med krem og jordbær er en skikkelig klassiker, og dette er en kake som både er smakfull og enkel. Denne oppskriften inneholder hemmeligheten bak det perfekte sukkerbrød. Har du knapt med tid rett før 17. mai, kan du også kjøpe en ferdig kakebunn. Da er plutselig kaken ferdig på 1-2-3.

Foto: Rune Bendiksen/TV3
Foto: Rune Bendiksen/TV3

Gjør deg klar for en helt fantastisk kake. Dette er nemlig sjokoladeostekaken til Anne Kat Håskjold fra sesong 2 av «Hele Norge baker». Den var så god at den forbløffet dommerne. Kombinasjonen av sjokolade, karamell og nøtter er rett og slett uimotståelig.

Foto: Trine Sandberg
Foto: Trine Sandberg

Trine Sandberg er Norges største matblogger, og har laget denne kaken hver 17. mai i over 18 år. Den herlige godbiten består av to sjokoladekakebunner som er fylt med pisket krem, frukt og bær, og en herlig mørk sjokoladekrem. Bunnen kan med fordel lages dagen før, så da gjenstår bare pyntingen på 17. mai. Perfekt!

Foto: Boken «Det norske kakebordet»
Foto: Boken «Det norske kakebordet»

Dette er virkelig en festkake uten like! Mykt sukkerbrød, seig marengs, myk sjokoladekrem og knasende nøtter er rett og slett en nydelig kombinasjon.

Foto: Elin Vatnar Nilsen
Foto: Elin Vatnar Nilsen

Hvis du er glad i både kake og iskrem, er dette den perfekte kaken for deg. Dette er nemlig en bløtkake med iskremfyll, men ikke la deg skremme av den grunn. Denne kaken er superenkel å lage. Alt du behøver er noen spann med favorittiskremen din, sukkerbrød, og krem og bær til pynt. Denne kan lages i god tid i forveien og holder seg på kakebordet i flere timer uten å smelte.

Foto: Annemor Larsen/VG
Foto: Annemor Larsen/VG

Ostekake er herlig, og dette er oppskriften til Ida Gran-Jansen, som vant sesong 1 av «Hele Norge baker». Denne lekkerbiskenen kombinerer friske bær med en sprø og herlig kjeksbunn, og to søte og syrlige ostefyll. Kaken er både smakfull, og ikke altfor søt, så denne passer perfekt for de som ønsker en frisk kake til 17. mai.

Foto: Elin Vatnar Nilsen
Foto: Elin Vatnar Nilsen

Suksessterte er en tidløs klassiker, og er i tillegg super for glutenallergikere. Hvis du ikke har tid til å lage bunnen, kan du kjøpe ferdig kransekakemasse. Denne herlige terten holder seg godt i fryseren, så her er det bare å sette igang på dagene før 17. mai. Hipp Hurra!

Ta et Instagrambilde av din egen festkake, og merk bildet med #godtno. Kanskje vi publiserer bildet ditt på forsiden.

Publisert: 14.05.2014 kl. 16:37
Oppdatert: 25.04.2023 kl. 14:58


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?