Slik lager du urtesalt
Det finnes få ting som er så viktige på kjøkkenet som salt. Vi gir deg tips til varianter av hjemmelaget salt - som gjør underverker med maten din.
Hvor ofte har du ikke kjøpt en urteplante på butikken fordi du skal lage en matrett, for så å se den dø noen dager senere?
Lag derfor smaksrikt salt med kombinasjoner av ulike urter, chili og hvitløk. Dersom du har urter i egen kjøkkenhage er dette forøvrig en super måte å bruke urtene på.
Fremgangsmåten er lik uansett hva du måtte finne på å smaksette saltet ditt med.
Du trenger kjøkkenmaskin med en blenderfunksjon, rikelig med salt og et utvalg urter.
Slik gjør du:
- Hell én del salt og to deler urter over i blenderen.
- Kjør til en jevn masse.
- Fordel massen utover et bakepapir og la det ligge til tørk i ca. et døgn, eller til saltet er tørket. Saltet er nå klart til bruk.
I arbeidet med denne saken lagde vi disse variantene:
En med gressløk, koriander og korianderfrø, en sterkere variant med chili og hvitløk, og en variant med basilikum, timian og oregano. Sistnevnte fungerer flott som pizzasalt.
Som et eksperiment lagde vi et fjerde salt med nyperoseblader. Nyperosesalt vet vi ikke helt hva skal brukes til, men det dufter fantastisk. Skulle en oppskrift som dette bli feil, er det ingen fare. Salt er så billig at det bare er å eksperimentere.
Publisert: 25.08.2013 kl. 10:27
Oppdatert: 03.07.2015 kl. 09:38
Lag deg en gratis konto