Til hovedinnhold

Slik planlegger du ukemenyen

8. august 2016Aktuelt
PLANLEGG INNKJØPENE: Ved å lage en ukemeny for middagene, er det enklere å vite hva du trenger av mat. Foto: Henning Carr Ekroll/VG
PLANLEGG INNKJØPENE: Ved å lage en ukemeny for middagene, er det enklere å vite hva du trenger av mat. Foto: Henning Carr Ekroll/VG

Her kan du spare både tid og penger.

Julen er over, og det er på tide å komme tilbake i hverdagens rutiner igjen. Da dukker også nok en gang det samme, evinnelige spørsmålet opp: «Hva skal vi ha til middag?». Det er fort gjort å ty til lettvinte løsninger når man er sliten etter jobb og fantasien ikke er på topp. Med en ukemeny kan du heller planlegge middagene på forhånd, noe som gjør det enklere å få variasjon i kostholdet og å spise sunnere.

Vi gir deg tipsene til hva du bør tenke på når du planlegger en ukemeny:

1. Få inspirasjon

Bruk nettsider, blogger, kokebøker, venner og familie til å samle middagsinspirasjon. Skriv ned favorittrettene og nye retter du kan tenke deg å prøve. Da blir det så mye enklere å variere i matveien.

2. Hvor mange dager må planlegges?

I forkant av hver uke kan det være lurt å finne ut hvor mange dager du må planlegge middag for, og hvor mange som skal spise. Kanskje du eller noen familiemedlemmer ikke skal spise hjemme enkelte av dagene, eller at du får middagsgjester en dag.

3. Hvor mye tid har du?

Et godt tips er å finne ut hvor mye tid du har til å lage middag de ulike dagene. Dersom det er fullt kjør både dag og kveld en av dagene, er det kanskje ikke denne dagen du skal prøve en ny rett du aldri har laget før. Noen dager har du bedre tid, og kanskje du til og med rekker å forberede middagen til neste dag også.

4. Lag middagstemaer

Dette er spesielt lurt hvis du synes det er vanskelig å finne på noe nytt å lage hver dag. Bestem deg for at de ulike dagene byr på ulike temaer i matveien. Mandag kan være pastadagen, tirsdag fisk, onsdag suppe, og så videre. Da blir valgmulighetene færre, og dermed er det enklere å ta en avgjørelse.

5. Velg deg en handledag

Finn en dag der du tar storhandelen. Kjøp inn alt du trenger til hele uka, så slipper du å dra på butikken i tide og utide. Lag en detaljert handleliste, og hold deg til denne . Dermed sparer du penger, og også tid. Greit at det tar lengre tid denne ene handleturen, men så er du ferdig for hele uka!

6. Ikke glem restene

Det blir jo ofte rester etter middagen, og disse er det lurt å ta med i planleggingen. Enten kan du spise disse til lunsj senere i uken, eller kanskje du kan lage så mye mat at det holder til to middager. Eventuelt kan du ha én dag i uka der du spiser opp restene til middag.

7. Sjekk butikktilbud

Både diverse apper og kundeaviser er hjelpsomme for å finne ut hva som er på tilbud i ulike butikker hver uke. Dette er en lur veiviser for å planlegge ukemenyen, og gjør det litt enklere å finne ut hva du vil ha til middag. I tillegg blir jo maten billigere, og det er jo alltid greit å kunne spare litt penger.

Publisert: 08.08.2016 kl. 14:09
Oppdatert: 02.01.2017 kl. 16:03


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?