Ukens matblogg: Enkel luksusloff med pesto og parmesan

7. mai 2015Aktuelt
IMPONERENDE: Lag deigen og kjevle den flat. Spre pesto og parmesan utover, og rull den sammen. Del på langs og flett den sammen før du steker, så får en en imponerende flott loff. Foto: Ida Gran-Jansen
IMPONERENDE: Lag deigen og kjevle den flat. Spre pesto og parmesan utover, og rull den sammen. Del på langs og flett den sammen før du steker, så får en en imponerende flott loff. Foto: Ida Gran-Jansen

Denne imponerende (enkle) loffen smaker godt til suppe og som tilbehør, men den er nydelig alene også.

Ukens matblogger Ida Gran-Jansen (27)Er student, kokebokforfatter og programleder.Bor i OsloFavorittråvarene er egg og vaniljeNår jeg lager mat så liker jeg å høre på musikkBlogg: Cakeplease.noFoto: Rune Bendiksen/TV3
Ukens matblogger Ida Gran-Jansen (27)Er student, kokebokforfatter og programleder.Bor i OsloFavorittråvarene er egg og vaniljeNår jeg lager mat så liker jeg å høre på musikkBlogg: Cakeplease.noFoto: Rune Bendiksen/TV3

- Denne saftige loffen med pesto og parmesan lager jeg stort sett i forbindelse med suppe eller som tilbehør til en middag. Men som nystekt vil jeg jo si at den passer når som helst og hvor som helst, sier ukens matblogger Ida Gran-Jansen til Godt.no

- Jeg har et inntrykk av at folk ønsker gode smaker, og bakst som ikke er så altfor komplisert å lage. Da er denne oppskriften imponerende. Det er ærlige, gode smaker som passer bra sammen, sier hun.

- Kombinasjonen fant jeg på da jeg hadde lyst til å lage noe som både smakte godt og så bra ut på middagsbordet. Også er jo pesto og parmesan en klassiker så da var det bare å kombinere de gode smakene og vips så ble det en oppskrift med ny vri, forklarer Ida.

- Den er ikke veldig vanskelig å lage. Det er viktig å lese gjennom hele oppskriften før du begynner, og vær nøye når du måler opp alle ingrediensene. Ikke slump. På Instagram har jeg laget en video der du ser hvordan jeg fletter den.

Les bloggen til Ida her, og følg henne på Facebook, og Instagram også.

Ingredienser til 2 loff:

  • 600 g hvetemel
  • 2,5 ts tørrgjær
  • 2,5 dl lunkent vann
  • 2 egg
  • 2 ts salt
  • 1 dl rapsolje
  • 50 g sukker
  • Pesto, mengde etter eget ønske
  • Revet parmesan, mengde etter eget ønske

Slik gjør du:

Bland sammen 150 gram av hvetemelet sammen med tørrgjær og lunkent vann, det vil si omtrent 37 grader, i en bolle. Dekk med plastfolie og la stå i 45 minutter.

Ha melblandingen, egg, salt, rapsolje og sukker i en kjøkkenmaskinbolle og bland alt sammen.

Tilsett resten av melet og elt i 10 minutter på lav hastighet.

Smør en bolle med smør eller olje og ha deigen over i den smurte bollen. Dekk med plastfolie og la heve til dobbel størrelse. Hvor lang tid det tar kommer an på hvor varmt det er hjemme hos deg, så alt fra 1-1,5 time.

Hell deigen ut på en lettmelet kjøkkenbenk og del deigen i to. Kjevle ut to rektangler, ca. 25 x 35 cm. Smør pesto utover og dryss over parmesan. Rull en stor rull fra kortsiden. Dekk rullen med bakepapir og legg i fryseren i 20 minutter. Det gjør det lettere å skjære rullen etterpå. Ta deigrullen ut av fryseren og skjær av endene. Skjær så nedover på langs.

Nå skal du flette de to delene sammen. Prinsippet er at du tar den ene delen og legger over den andre, dette gjøres i to omganger. Se video her.

Kle to brødformer som er ca. 26x12 cm med bakepapir og legg loffen i formen. Dekk med plastfolie og la etterheve i omtrent 45 minutter. Pensle med egg og stek på 190 grader i 25-30 minutter. Avkjøl på rist.

Publisert: 07.05.2015 kl. 09:38


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?