Amerikansk bagelbutikk gjør suksess med Oreo-bagel

23. mai 2016Aktuelt
COOKIE BAGEL: Med smak av sjokolade og vanilje i deigen, fylt med Oreo-basert kremost og mer Oreo-kjeks i midten. Foto: @The_Bagel_Nook / @HannaHouimet / Instagram
COOKIE BAGEL: Med smak av sjokolade og vanilje i deigen, fylt med Oreo-basert kremost og mer Oreo-kjeks i midten. Foto: @The_Bagel_Nook / @HannaHouimet / Instagram

Foretrekker du å spise dessert til frokost, får du alt i ett i bagelen som er basert på verdens bestselgende kjeks. 

Vi har akkurat vendt oss til tanken på at det finnes elleville regnbue-bagels et eller annet sted over dammen, så dukker en ny bagel opp som oppfyller alle Oreo-elskeres store drøm.

Den søte Oreo-bagelen, som først ble laget hos The Bagel Nook i New Jersey, USA, smaker som en kombinasjon av vanilje og sjokolade. Det stopper imidlertid ikke der. «More is more» er stikkordet her: Når bagelen er ferdigbakt deles den i to og fylles med en kremost blandet ut med Oreo samt hele kjeks i midten.

– Vi lager alle for hånd hver dag, fortalte Alex Berkowitz, som driver bagelbutikken sammen med familien, til People. Videre forteller eieren at de er utrolig populære.

Frokost eller dessert?

The Bagel Nook er kjent for å eksperimentere med nye, spennende smaker - både i selve bakverket og fyllet - men den siste tiden er det «Oreo Overload Bagel» som har fått mest oppmerksomhet.

Bagelen har fort blitt en «snakkis» både på sosiale medier og omtalt av nettsteder som Mashable, New York Post og Popsugar. Sistnevnte har til og med lagt ut en oppskrift med sin egen variant av Oreo-bagelen.

Mange som har tatt turen til østkysten og fått en smakebit av den beryktede bagelen, har naturligvis delt bilder av den på Instagram. Ifølge flere er det vanskelig å ikke like bagelen. Mens andre klarer ikke helt å avgjøre om den er en frokost eller en dessert.

Artikkelen fortsetter under.

Hele verdens favorittkjeks

Med sitt karakteristiske utseende og smak av mørk sjokolade og hvit smørkrem er Oreo verdens bestselgende kjeks, og selges i mer enn 100 land. Spesielt populær er den i USA, hvor den har vært på markedet siden 1912. Selv om Oreo-kjeksen ikke har vært like lenge i Norge, blir den stadig mer populær her.

Oreo er derimot ikke en ukjent ingrediens i bakst, og både internasjonale og norske bloggere eksperimenterer stadig med å bruke kjeksen i kaker og desserter. Nordmenn husker kanskje det første møte med kjeksen via en Oreo-kake eller Oreo Dream cake (en ostekake med knuste Oreo-kjeks og sjokolademousse).

Selv om vi ikke kan få tak i Oreo-bagelen i Norge ennå, kan vi prøve oss på en av disse oppskriftene:

Publisert: 23.05.2016 kl. 22:37
Oppdatert: 23.05.2016 kl. 23:06


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?