Det beste jeg vet med Det søte liv-Kristine: Har alltid minst en kake på lur i kjøleskapet

16. september 2016Aktuelt
BEST PÅ KAKER: Kristine Ilstad står bak Norges største kakeblogg Det søte liv. I dag har hun samlet over 3000 oppskrifter på bloggen. Søtere blir det ikke. Foto: Kristine Ilstad/Det søte liv/Christina Børding.
BEST PÅ KAKER: Kristine Ilstad står bak Norges største kakeblogg Det søte liv. I dag har hun samlet over 3000 oppskrifter på bloggen. Søtere blir det ikke. Foto: Kristine Ilstad/Det søte liv/Christina Børding.

Kakebloggeren elsker (som seg hør og bør) kaker. Og vil heller ha gjester på kaffe og kake enn middag, men det går greit med pastaretter og risotto også.

I «Det beste jeg vet»»-spalten tar vi en prat med matglade kjendiser, kokker og bloggere. Tidligere har vi intervjuet blant annet «MasterChef»-dommer Kjartan Skjelde og restaurantanmelder André Blomberg-Nygård.
Denne uken har vi snakket med Kristine Ilstad (43) som er kvinnen bak Norges største kakeblogg Det søte liv og fast bakespaltist på Godt.no.

Kristine Ilstad
Født: 15. oktober 1972
Bor i: Oslo
Sivilstatus: Gift med Kåre, datter Cecilie (12)
Jobb: Skattejurist i DNB og eier av Norges største kakeblogg, Det søte liv.
Foto: Kristine Ilstad/Det søte liv.
Kristine Ilstad Født: 15. oktober 1972 Bor i: Oslo Sivilstatus: Gift med Kåre, datter Cecilie (12) Jobb: Skattejurist i DNB og eier av Norges største kakeblogg, Det søte liv. Foto: Kristine Ilstad/Det søte liv.

– Hva er din frokostfavoritt?

– Jeg lager meg en kaffe mocca hver morgen. Havreknekke med gulost som jeg topper med rød paprika, agurk og ferske krydderurter er en klar favoritt. Jeg varierer mellom koriander, basilikum, timian og persille. På travle ukedager tyr jeg gjerne til en boks cottage cheese. Jeg er nok over gjennomsnittet glad i cottage cheese! Bløtkokt egg hører med til helgefrokosten.

– Hva er din favorittmiddag?

– Pastaretter av alle slag og jeg digger sopprisotto. Oster servert med kjeks og rødvin blir jeg aldri lei.

– Hva er ditt favorittgodteri?

– Jeg spiser ikke så ofte smågodt, men er glad i god sjokolade, gjerne konfekt fylt med karamell, mint, likør, hasselnøtter eller kokos. Og så er jeg kjempeglad i marsipan, men det må være marsipan av god kvalitet.

– Hva er det aller beste du får servert?

– Jeg elsker kaker, så det beste jeg vet er å få servert andre sine hjemmebakte kaker, og få tips og inspirasjon. De aller beste kakeoppskriftene mine har jeg fått fra folk jeg kjenner.

– Hva liker du aller best å servere?

– Jeg liker aller best å invitere gjester på kaffe og kake. Jeg er i mitt ess når jeg kan sette sammen et skikkelig flott kakebord! Men skal det først være middag, liker jeg best å servere matretter jeg kan bake i ovnen eller lage i store gryter. Elgstek og helstekt laks med ovnsbakte grønnsaker er to favoritter. Siden jeg er halvt indisk, synes jeg det er gøy å hente frem noen av oppskriftene til moren min og servere en god indisk curry, tandoori-kylling, biryani og hjemmelagde hvitløks-naan. Etter middagen serverer jeg gjerne noen gode oster med kjeks og søtt tilbehør før måltidet avsluttes med dessert. Som regel har jeg minst en kake på lur i kjøleskapet. Det pleier å bli mer enn nok mat med andre ord!

– Hva er din favorittingrediens?

– Ekte vanilje, enten det er i form av vaniljestang, vaniljeekstrakt eller vaniljepasta.

– Hva har du alltid i kjøleskapet?
– Egg, rømme og smør. Og da mener jeg meierismør - det skulle ikke falle meg inn å bruke margarin.

– Hvilket kjøkkenredskap klarer du deg ikke uten?

– Ballongvisp! Et enkelt, men genialt redskap for å få klumpfrie deiger uten å røre for mye. Dermed bevares luftigheten i kakerøren og man får høye, flotte kaker.

– Hvilket kjøkkenredskap trenger man ikke?

– Brødbakemaskin.

– Hva var det beste du visste da du var liten?

– Moren min var en fantastisk kokk, så jeg kommer fra et skikkelig mathjem og ble tidlig bortskjemt med spennende matretter fra alle verdenshjørner. Men en ikke fullt så sofistikert favoritt var det jeg kalte osteruletter: Gulostskiver med en klatt bringebærsyltetøy som rulles sammen og spises bare slik. Jeg og søsteren min høvlet ned ganske mange guloster på den måten der i løpet av oppveksten.

Hvor vil du helst reise?

– Jeg liker meg veldig godt i Spania, Italia og USA, men er åpen for det meste. Jeg liker å variere mellom spennende reisemål med mye sightseeing og enkle sydenturer der det å tusle bort til bassenget og så til restaurantene er den eneste aktiviteten. Akkurat nå planlegger vi cruise i Karibien. Jeg har aldri vært på cruise og aldri i Karibien, så det gleder jeg meg til.

– Hva spiser du når du er alene hjemme?

– Brød og ost eller en enkel pastarett. Jeg lager nesten aldri middag hvis jeg er alene hjemme. Da vil jeg heller bruke tiden på å bake.

– Hva hører du på når du lager mat?

– The Beat (radiokanal med listepop) står på stort sett hele tiden når jeg baker. Når datteren min og jeg er alene hjemme, skrur vi opp volumet!

– Hva spiser du aldri?

– Østers er ikke min greie uansett om det er aldri så luksus og alle rundt meg forguder det. Jeg spiste én østers for noen år siden bare for å smake det og tenkte da; aldri mer...

– Hvor og hva går du helst ut og spiser?

– Jeg elsker å gå ut for å spise og gjør det ofte, og jeg tester gjerne ut nye steder i Norge og når jeg er ute på reise. Det kan være alt fra å spise et kakestykke på en kafé til å nyte full mat- og vinmeny på en trestjerners Michelin-restaurant. Men jeg foretrekker restauranter som fokuserer på god smak fremfor de som vil briljere med eksperimentell cuisine.

Publisert: 16.09.2016 kl. 10:38


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?