Søte viner er best til sjokolade
Med et glass utsøkt søtvin gir du sjokoladedesserten en magisk «touch».
Å stikke hull på en sjokoladefondant og se sjokoladen renne utover tallerken er i seg selv et øyeblikk av lykke. Ønsker du å gjøre ekstra stas på denne herlige desserten bør du unne deg et aldri så lite glass dessertvin. Her er det søt rødvin som gjelder!
Ukens søte er en rød Recioto fremstilt av tørkede druer fra Veneto regionen i Nord Italia. Vinen har en fasinerende bittersøt smak som er perfekt til sjokolade. Server den gjerne avkjølt, da dette gir en optimal kontrast til den varme fondanten.
Blant ukens utvalgte viner finner du også mye annet spennende. Ukens eksklusive er en kult vin fra Libanon. Dette er en vin som egner seg godt for vinkjelleren og kan lagres i flere tiår. Sjekk også ut ukens spanske hvitvin til sesongen sjømat.
Nyt helgen!
Ukens kupp
Les Grès Chardonnay Viognier 2013
2016101
Basisutvalget, kategori 4
Pris. Kr. 109,90,-
Terningkast 5
Poeng 79
Land/region: Frankrike, Languedoc-Roussillon, Oc
Frisk og ukomplisert hvitvin fra syd Frankrike bestående av like deler av druene Chardonnay og Viognier. Dufter av fersken, sitron og hint av mango. Oppleves som ren og syrlig i munnen. Tørr. Anbefalt serveringstemperatur 6 til 8 grader. Ingen lagringsvin. Prøv til dampede blåskjell med koriander, ristet hellefisk eller krydret grønnsakssuppe.
Ukens hvitvin
Flor de Vetus Verdejo 2013
9777401
Bestillingsutvalget
Pris. Kr. 159,90,-
Terningkast 6
Poeng 84
Land/region: Spania, Castilla y León, Rueda
Flere av Spanias beste hvitviner kommer fra Rueda regionen. Hvitvinene fremstilt av Verdejo druen er virkelig verdt et bekjentskap. Denne kommer fra vinmarker som ligger mellom 700 og 900 meter over havet. Dufter av sitrus, melon, fersken og mineraler. Oppleves konsentrert og frisk i munnen. Lang tørr avslutning. Anbefalt serveringstemperatur 8 til 10 grader. Smaker godt nå, men kan fint lagres i fem år til. Ypperlig til ovnsbakt laks, skalldyrsuppe eller ristet kongekrabbe.
Ukens rødvin
Carussin Barbera d'Asti Cru Lia Vi 2013
5128901
Bestillingsutvalget
Pris: Kr. 169,90
Terningkast 6
Poeng 83
Land/region: Italia, Piemonte, Barbera d'Asti
Piemonteregionen byr på et bredt spekter av rødvinsstiler. Har du sansen for runde og myke rødviner er vinene fremstilt av Barbera druen noe å se nærmere på. Denne dufter av kirsebær, plomme, våt jord og hint av urter. Oppleves ren og delikat i munnen med flott fruktighet gjennom hele smakskurven. Syrlig avslutning. Anbefalt serveringstemperatur 14 til 16 grader. Smaker best i ung alder. Prøv til ovnsbakt landkylling med rødvin sjy, andelår eller hjemmelaget pizza.
Ukens søtvin
Tommasi Recioto Fiorato 2010
3302602
Bestillingsutvalget
Pris: Kr. 190,90,-
Terningkast 5
Poeng 83
Land/region: Italia, Veneto
Klassisk Recioto fra produsenten Tommasi. Dufter av kirsebær, plomme, fiken, rosiner og hint av mokka. Intens søt med en tiltalende bitter undertone. Anbefalt serveringstemperatur 8 til 10 grader. Smaker best ung. Perfekt til sjokoladefondant, sjokoladekake eller brownie.
Ukens eksklusive
Chauteu Musar 2007
1005301
Basisutvalget, kategori 4
Pris. Kr. 299,90
Terningkast 5
Poeng 86
Land/region: Libanon, Bekaa Valley
Chateau Musar er et navn de fleste vinkjennere har et forhold til, enten man elsker den eller kan styre sin begeistring. Undertegnede har alltid vært fasinert av denne kruttønna av en rødvin som kommer fra Libanon. Dufter av plomme, solbær, tre, tobakk og krydder. Oppleves som rik og fyldig i munnen samtidig som den har en tiltalende krydret undertone. Lang fast avslutning. Anbefalt serveringstemperatur 16 til 18 grader. Server til lammelår med krydret cous cous salat, grillet oksebiff eller entrecôte av kalv.
Publisert: 06.03.2015 kl. 11:29
Lag deg en gratis konto