Syv ganger saks er bedre enn kniv på kjøkkenet
Bruk kjøkkensaksen til å skjære opp pizza og hakke urter - og fem andre ting du tidligere har gjort med kniv og skjærebrett.
Det er faktisk noen ganger du ikke trenger å dra frem skjærebrett og kniv. Eller kjøkkenmaskinen. Noen ganger er alt du trenger en skikkelig god kjøkkensaks. For det bør helst være en god kjøkkensaks som er litt skarpere enn papirsaksen din, som er litt sterkere og som du hovedsaklig bruker til matlaging.
Det er flere fordeler med å bruke saksen istedenfor kniven og skjærebrett eller kjøkkenmaskinen. Saksen kan du gjerne putte i oppvaskmaskinen når du er ferdig. Og så er den lettere å håndtere enn kniven, og kan faktisk sørge for at ting går litt fortere.
1. Skjære pizza
Hvis du ikke har et pizzahjul tilgjengelig, er det faktisk aller enklest å skjære opp pizzaen ved å bruke saks. Det går lynraskt og så slipper du at osten og toppingen klumper seg når du «sager» gjennom den med brødkniven.
2. Skjære bacon i biter
Har du tenkt på at det kan være like greit å bare klippe baconstrimlene i mindre biter? Istedenfor å skjære dem opp. Ikke bare sparer du kniv og skjærebrett, og slipper å bli skikkelig fettete på fingrene, men du kan faktisk klippe strimlene rett oppi pannen. Enkelt med minimal oppvask.
3. Hakke urter
Syns du det er vanskelig å finhakke urter? Eller kanskje du bare har litt dårlig tid? En veldig enkel måte å hakke urter på, helt jevnt og helt fint; er å ta av bladene, legge dem i et glass og deretter klippe dem med saksen. Eller holde dem samlet i en bunt og ta fatt i saksen.
4. Dele drueklaser
Har du lagt merke til hvordan du river av x antall druer når du skal ta av en liten bit av en klase? Hvis du klipper klasen i mindre biter, sånn fem-seks druer i hver bit, så unngår du å ta på alle druene når du skal forsyne deg. Samtidig slipper du å legge igjen en haug med «ribba» grener på klasen som ligger på fatet.
5. Hakke hele tomater fra boks
Hvis du skal bruke hermetiske tomater i en saus er det faktisk enklest å dele dem opp før du tar dem ut av boksen. Bare putt saksen i boksen og klipp i vei - du kan lage så store eller små biter du vil.
6. Skjære fett og trevler av kjøtt og kylling
Når du skal rense kjøtt eller kylling for trevler og fett, er det faktisk enklere å gjøre det med saksen enn med kniven. Du kommer tettere på, og det er lettere å unngå å skjære seg.
Det er også det beste redskapet for å dele opp en hel kylling - bare klipp gjennom skroget med saksen (som bør være sterk og skarp).
7. Hakke tørket frukt
Hvis du skal bruke tørket frukt i kaker eller brød, og ikke vil dra frem skjærefjøl og kniv kan du fint bruke saksen. Både svisker, tørkede epler, aprikoser og fiken er enkle å dele opp med saks. Ikke klumper de seg så lett sammen da heller.
Publisert: 27.06.2016 kl. 15:23
Oppdatert: 07.05.2018 kl. 16:07
Lag deg en gratis konto