Lise Finckenhagens indiske favoritter fra Goa

27. april 2018Aktuelt
SMAKFULLT: Lise Finckenhagen har vært i Goa, India, og har med seg disse oppskriftene hjem. Foto: Sara Johannessen/VG
SMAKFULLT: Lise Finckenhagen har vært i Goa, India, og har med seg disse oppskriftene hjem. Foto: Sara Johannessen/VG
AvLise FinckenhagenogSara Johannessen

Aldri har jeg sittet igjen med så mange inntrykk etter en reise som etter min første tur til India.

Det er så annerledes alt sammen. Kaos, støy, stillhet, vakkert, møkkete, fargerikt, søplete, fantastisk, trist, morsomt, hjerteskjærende, flott og lærerikt - alt på en gang, side om side. Og jeg har bare vært i Goa - India «light» som det gjerne kalles. Likte jeg meg? Ikke de første dagene, men så elsket jeg det.

Maten er et vidunderlig kapittel for seg. Ikke så sterk som jeg fryktet, bare proppfull av smak. Men her må jeg advare deg; du kommer til å forspise deg - ofte. Er du glad i krydder har du kommet til mat-himmelen. Bare duften av de ferske og tørkede fargerike krydderne vil få deg i knestående. Og det at det kunne være så stor forskjell på kortreist og «langreist» krydder ante jeg virkelig ikke.

I Goa kan du velge mellom masse nydelig sjømat. Selv om jeg her har laget en typisk «kylling i kokoscurry fra Goa», kan du gjerne bytte ut kyllingen med fisk eller skalldyr hvis du ønsker det. Styrkegraden kan du justere selv med hvor mye chili (og hvor sterk chili) du bruker. Har du forresten forsøkt å tørriste de tørkede krydderne før bruk? Det bør du absolutt gjøre. Når du kjenner de herlige duftene som frigjøres, så forstår du straks viktigheten av den ekstra innsatsen.

Og sånn for ordens skyld, den beryktede «Delhi-belly» så jeg ikke snurten av - snarere tvert imot, til min store overraskelse.

Sjekk ut Lise Finckenhagens indiske favoritter under:

Publisert: 27.04.2018 kl. 10:56


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?