Åpner egen restaurant for ostepop-elskere

CHEETOS: Denne snacksen med ostesmak er så populær at flere steder lager mat med snacksen som ingrediens. Foto:Shutterstock
CHEETOS: Denne snacksen med ostesmak er så populær at flere steder lager mat med snacksen som ingrediens. Foto:Shutterstock
Sara Berge Holmberg
Sara Berge Holmberg

I New York vil det i neste uke åpne en tredagers «Cheetos» pop up-restaurant.

I USA er det stadig nye, spesielle trender. En av disse er å bruke «Cheetos», altså den amerikanske varianten av ostepop, i mange ulike retter. Vi snakker om alt fra omelett og pizza, til nudler og «mac'n’cheese».

Til uken skal det åpnes en "pop up-restaurant" i New York, hvor den amerikanske kokken Anne Burrell har laget menyen. Hun er kjent fra programmet Food Network og har jobbet i flere av New Yorks beste restauranter. Menyen vil bestå av retter der ostepop har en viktig rolle.

Pop up-restauranten skal åpne i New York 15.-17. august. Restauranten vil bli kalt «The Spotted Cheetah», og vil være lokalisert i bydelen Tribeca.

Matsider som Delish, Grubstreet, Popsugar, Eater og Foodbeast har alle omtalt saken.

På menyen kan du finne forretter, hovedretter og desserter – alle med ostepop som en viktig ingrediens. Blant annet vil de servere ostepop-kjøttboller, mac n’ cheese med ostepop, nachos med ostepop, ostekake med ostepopbunn og pannekaker med eple og ostepop.

Det er ikke bare i USA de dedikerer menyer og retter til ostepopen. I mars i år feiret de "Cheese Doodle Day" i Mathallen i Oslo, og da satte flere av spisestedene retter med ostepop på menyen - kun for anledningen.

– Cheese Doodles Day var et morsomt arrangement som skapte stort engasjement, både i forkant og under arrangementet. Dette er et typisk produkt som engasjerer de unge som også er svært aktive på sosiale medier. Mathallen ble fylt til randen av mennesker denne dagen og det var jo veldig gøy, sier daglig leder for Mathallen Oslo, Frode Rønne Malmo.

– Mange ble veldig positivt overrasket over at ostepop faktisk kan brukes i mat.

De har planer om å ha arrangementet igjen til neste år. Malmo forteller at de har fått tilbakemeldinger etter arrangementet om at flere for eksempel har begynt med ostepop på pizzaen.

– Plutselig ble ostepop «cred» å bruke i mat, sier han.

Videre forteller Malmo at mange har et svært nært forhold til ostepop, nærmest et kjærlighetsforhold, så han er ikke overrasket over at Cheetos pop up-restauranten dukker opp i New York.

– Trenden med å lage smale, sære serveringskonsepter sprer seg over hele verden. Folk elsker det. Og det er ingen tvil om at veldig mange av disse konseptene starter i New York, så det er ikke overraskende at dette skjer først her.

Hva tror du gjør ostepop så populært, da?

– Ostepop er herlig vanedannende og den perfekte « craving»-snacken. Smelt-konsistensen gjør at det tar lang tid før du føler du overspiser og den relativt nøytrale smaker fungerer for de aller fleste. Whats not to like?

Dette er ikke første gang unike og spesielle restauranter åpner rundt om i verden. Tidligere har vi skrevet om verdens første offisielle Nutella-kafé, Lee Kang-Bin som selger kaffe med kunst, og pop up-restauranten i Tokyo der alle servitørene var demens- og Alzheimers-pasienter.

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?