Sprø og nydelige ostesmørbrød
Grillet ost med tre deilige smakskombinasjoner som smelter på tungen.
Amerikanerne har mange tradisjoner, og den siste jeg har fått med meg er at april er måneden for å feire Grilled Cheese Month.
Det er mulig det er dratt i gang av matindustrien dette, men ostesmørbrød er noe som tas på alvor over dammen. For eksempel er Youtube full av videoer med både kokker og amatører som med alvorlig mine påpeker den korrekte, og den gale, måten å smøre brødskivene med smør og ost og steke dem i panne på.
Men sannheten er jo at man fint kan variere over temaet. Jeg lot meg inspirere til å lage noen ulike versjoner, en med høstens tørkede steinsopp og emmentaler, en med bakt paprika, spinat og mozzarella, og en med en blanding av emmentaler og gorgonzola, med fiken og valnøtter på toppen.
Amerikanerne lager tilsynelatende alltid doble smørbrød, og steker dem i panne med smør på utsiden. Det går også an å steke dem i ovnen, men da går du glipp av den sprø og nydelige, karamelliserte overflaten du får hvis du gjør det The American Way.
Hvis du vil bake din egen foccacia går du her!
EKSTRA GODT: Her er 17 crazy deilige oppskrifter på ostesmørbrød.
Publisert: 11.04.2013 kl. 09:30
Oppdatert: 11.04.2013 kl. 13:39
Lag deg en gratis konto