Det beste jeg vet med Michael Ray Vera Cruz Angeles

21. juli 2022Aktuelt
VÆR SÅ GOD: Angeles serverer det beste han vet på sin egen bodega.
VÆR SÅ GOD: Angeles serverer det beste han vet på sin egen bodega.
Foto: Ethan Floro
Åsa H. Aaberge
Åsa H. Aaberge
Journalist

Fotografen rekreerer nå sin barndom i restaurantform. Der kan du smake på, noe av, det beste han vet.

I «Det beste jeg vet»-spalten snakker vi med matglade folk. Tidligere har blant annet kokk Terje Ommundsen, skuespiller Emilie Skolmen og
restauranteier Michelle Zhao fortalt om det beste de vet.

Denne gangen snakker vi med Michael Ray Vera Cruz Angeles.

34-åringen, også kjent som Karpe sin trofaste fotograf og @akam1k3 på Instagram, åpnet i vår sitt eget spisested.

Mike’s corner i Bjørvika i Oslo, er en fargerik bodega «på hjørnet» med sandwicher og småretter. Pluss kuriøst godis og snacks fra verdens hjørner, som Angeles selv liker.

– Gratulerer med eget spisested! Hva er ditt forhold til mat?

– Jeg har vært interessert i mat siden ... alltid? Jeg elsker å spise, elsker alt som har med spising å gjøre, særlig det sosiale og samtalene ved bordet.

– Hva er inspirasjonen bake Mike’s? Hvorfor bodega? 

– Jeg bodde i USA da jeg var yngre og der er det bodegas (liten nabolagsbutikk med mat, snacks og varmmat) over alt. Familien min er fra Filippinene, der er det også bodegas, men man har ikke hatt noe sånt i Oslo, så jeg tenkte det var kult å prøve å fylle gapet.

– I Oslobukta alt er veldig polert, så for meg var det gøy å få muligheten til å skape en kontrastfylt sjappe, noe unikt i forhold til det andre som finnes der. Det er et sted for alle – businessfolk, familier og venner som vil henge på hjørnet.

Beklager, denne Instagram-posten er ikke lengre tilgjengelig

– Så gøy. Hva er din rolle der da, lager du mat?

– Ideen er min, men jeg er ikke kokk, så jeg har slått meg sammen med kjøkkensjef Jonathan Hagen og Andreas Ottosen. Menyen er inspirert av mat som jeg likte da jeg var liten. Vi har for eksempel en snack, som er kjøttsaus og jalapeño i en chipspose. Det fikk vi på klasseturer i USA. På veggene henger det basketball-plakater, i disken er det filippinsk godteri – det er på en måte min barndom i restaurantform.

– Liker folk det?

– Jeg er fascinert, for folk digger det. De som leier ut sier at de aldri har sett så mye folk i hettegenser i området som etter at vi åpnet, haha.

Beklager, denne Instagram-posten er ikke lengre tilgjengelig

– Haha. Men, hva er din favorittfrokost?

– Skal vi se. Jeg er veldig glad i å dra til mamma og spise «fried rice». På Filippinene spiser vi ris til alt, og varm frokost nesten daglig. Det er gjerne en pytt i panne av hva enn som var til middag dagen før. Så det er den nostalgiske favoritten, men ellers er jeg ikke så flink å spise frokost, og venter ofte til lunsj. På ferie elsker jeg hotellfrokoster og å teste diners. Jeg digger store frokoster, med god tid og godt selskap. Jeg spiser sjelden en digg frokost alene.

Din favorittmiddag, da?

– Wow, det er helt vilt å skulle velge. Kan jeg si buffé? Jeg bodde i Las Vegas da jeg var yngre og det er buffeter på de store hotellene. Rom på rom med ulik mat. Ellers er jeg glad i all mat med mye smak.

Foto: Armand Nasiri

Om noen lager mat til deg, hva er det aller beste du kan få servert?

– Server et måltid som er en smaksbombe: syrlig og sterkt. Det er digg med flere elementer, både kjøtt og grønnsaker. Jeg vokste opp på ris, så jeg elsker kokte poteter. Da jeg var liten spiste jeg det med smør og sukker.

– Men å spise er en aktivitet for meg, det er bare noe jeg liker å gjøre, jeg trenger ikke å være sulten en gang. Jeg planlegger dagen etter mat. Det trenger ikke være fancy, bare ha mye smak. Men det beste jeg vet? Jeg jobber mye sent, så det blir mye nattmat, og da gleder man seg bare til et hjemmelaget måltid sammen med noen man er glad i.

– Hva var det beste du visste da du var liten?

– I og med at jeg alltid fikk ris hjemme, i matpakken, til frokost og middag, så husker jeg meg og søsteren min ble så glad da vi fikk kokte poteter, da slo vi i bordet og ropte: «Norsk mat!» Vi var så glad for det. Så gjerne noe med bearnés og kokte poteter. 

Beklager, denne Instagram-posten er ikke lengre tilgjengelig

– Hva har du alltid i kjøleskapet?

– Forskjellige hot-sauser, ost, egg og en sekk med ris og poteter.

– Hva lager du helst selv?

– Jeg har skjønt jeg er flink til å lage noe godt ut av rester, sånn fritert ris-type, ellers er jeg sykt flink til å bestille. Jeg er ikke så god til å lage mat selv. Jeg tar en utfordring, altså, men det er nok samboeren min som lager mest.

– Hva hører du på når du lager mat?

– Da hører jeg som regel på personen jeg lager mat sammen med. Matlaging er ofte bare litt dødtid mellom jobb og middag. Jeg jobber mye med musikk, men hører lite på det, det er egentlig veldig rart? Men jeg liker å prate.

Og hva drikker du helst til mat?

– Jeg elsker iste med fersken.

– Hva er det beste godteriet eller snacksen du kan få?

– Chips – wow! Husker man hadde sånn kosetime på skolen, alle tok med godteri, jeg tok alltid med en svær chipspose.

– Salt chips eller spennende krydderblandinger?

– Jeg er ikke så på salt, eller kanskje salte skruer, men jeg digger smaker, gjerne «flamin’ hot» Cheetos med lime. Vi har det i disken på Mike’s. Jeg styrter en sånn pose.

Beklager, denne Instagram-posten er ikke lengre tilgjengelig

– Hva er din favorittsesong når det kommer til mat?

– Sommer! Da kan man spise ute, folk er generelt mer glade og åpne, det er grilling, folk har tid, er mer spontane og middagene sammen blir flere og lengre.

– Hvor vil du helst reise for maten sin skyld?

– USA har jo alt, men det er kanskje et kjedelig svar. Jeg har lyst å dra til Thailand og har hørt at man må spise ekte «street food» i India. Så vil jeg dra til Kina, der har jeg aldri vært.

– Hvor går du helst ut og spiser i Oslo da?

– Jeg elsker Szechuan Chengdu i Trondheimsveien og indisk på New Delhi, det er den eneste grunnen til å dra til Tjuvholmen. Katla liker jeg. Og så er jeg altfor glad i fast food og junk, som Tex Burger. Nam Fah for Thai, Feniqia, Hot Temper, og selvsagt Mike’s Corner.

– Og jeg elsker kebab. Jeg har vært på turne med Karpe i ti år, og tror vi har testet all kebaben i Norge. Til og med reinsdyr-kebab.

Foto: Ethan Floro

Hva spiser du aldri?

– Jeg synes ikke det er så digg med lever. Og faktisk så er jeg ikke så glad i helt vanlig agurk. Syltet agurk går fint, men helt vanlig, nei. Det smaker jo ingenting.

– Om du kunne invitere tre stykker, hvem som helst, på middag, hvem inviterer du?

– Jeg har bare lyst å henge med Michael Jordan. Og kanskje Kanye? Og Will Smith, nå er han ikke han så pop lenger da, men han pleide å være morsom og rå. De tre har jeg alltid tenkt at om jeg får jeg ta bilde av dem, så kan jeg si meg ferdig som fotograf.

– God gjeng. Sist, hva ville du valgt som ditt siste måltid?

– Oi! Jeg håper jeg ikke vet at det er mitt siste, men at det er et måltid med alle jeg er glad i samlet, og at alle har med en rett hver.

Publisert: 21.07.2022 kl. 15:08
Oppdatert: 22.07.2022 kl. 10:02


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?