Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.

På Godt finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Godt skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Godt penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Godt, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

Bordinspirasjon: Fat og tallerkener formet som frukt og grønt

Server salat fra en salat, og kål fra en kål. Eller hva med sitronte fra en sitronkopp?
Server salat fra en salat, og kål fra en kål. Eller hva med sitronte fra en sitronkopp?
Foto: Produsentene

Når «fem om dagen» ikke føles tilstrekkelig.

Den siste tiden har vi sett stadig flere varianter av servise formet som frukt og grønt i butikkene, og det er klart - de fargerike tallerkenene, skålene og vannmuggene tilfører unektelig litt humor og farge til middagsbordet. Og det er aldri feil. De funker kanskje ikke så bra til juleribba, men stilen passer perfekt inn i sesongen vi nå er i.

Bare tenk å dekke på et herlig sommerbord med gule, grønne, røde og oransje tallerkener, skåler og mugger. Man trenger for all del ikke noen hele sett - bare en morsom vannmugge kan gi litt ekstra liv til bordet. Vi i Godt-redaksjonen har plukket ut noen av våre favoritter.

Du har for øvrig kanskje sett denne typen «frukt- og grønt-servise» i mange år allerede? Det er ikke så rart, for en av fabrikkene som produserer dem ble grunnlagt allerede i 1884. Det er den portugisiske kunstneren Bordallo Pinheiro som står bak servisene som kanskje er aller mest kjent.

Hvis du liker denne type design, men ikke ønsker å kjøpe nytt, kan du også søke etter navnet hans på for eksempel Finn.no eller andre steder du finner bruktvarer. På grunn av coronasituasjonen er det foreløpig ingen planlagte loppemarkeder i Oslo-området, men hvis det arrangeres der du bor, kan det nok også være et bra sted å lete etter brukt keramikk av denne typen.

Foto: Produsentene

En klassiker innen denne type fat. Hva med å ta ting litt på kornet, og servere årets sommerkål fra et fat av «kål»?

Foto: Produsentene

Tilfør litt farge og glede ved å servere vann - eller sangria - fra denne morsomme ananasmuggen.

Foto: Produsentene

Gjør denne sitronen søt ved å fylle den med sukker!

Foto: Produsentene

Greit, dette er verken en frukt eller en «grønt», men allikevel et fint serveringsfat fra floraens verden.

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?