Til hovedinnhold

Det beste jeg vet med matblogger Trine Sandberg

13. august 2019Aktuelt
POPULÆR: Trine Sandberg står bak den populære matbloggen «Trines matblogg», og har blitt kåret til Årets matblogger to ganger. Her i 2017. Foto: Brian Cliff Olguin/VG
POPULÆR: Trine Sandberg står bak den populære matbloggen «Trines matblogg», og har blitt kåret til Årets matblogger to ganger. Her i 2017. Foto: Brian Cliff Olguin/VG
Melina Pambou Sundfør
Melina Pambou Sundfør

Matbloggeren elsker lange helgefrokoster og lakris, og beskriver seg selv som en takknemlig gjest å få på besøk.

FAKTA:
Trine Sandberg
Født: 13. oktober 1964
Fra: Trondheim, men bor nå i Lørenskog
Yrke: Kokebokforfatter og matblogger på Trinesmatblogg.no
Foto: Brian Cliff Olguin/VG
FAKTA: Trine Sandberg Født: 13. oktober 1964 Fra: Trondheim, men bor nå i Lørenskog Yrke: Kokebokforfatter og matblogger på Trinesmatblogg.no Foto: Brian Cliff Olguin/VG

I «Det beste jeg vet»-spalten tar vi en prat med matglade kjendiser, kokker og bloggere.

Tidligere har vi intervjuet blant annet P3-profil Christine Dancke og restauranteier Jan Vardøen. Denne gangen har vi snakket med matblogger og kokebokforfatter Trine Sandberg, som står bak matbloggen «Trines matblogg».

Hva er din favorittfrokost?

Til hverdags går det i granola, yoghurt og bær, ofte foran Mac-en mens jeg planlegger dagens gjøremål. Favorittfrokosten er derfor lange helgefrokoster med gutta mine, som alltid mannen min står for, med grovt brød, godt pålegg, egg og te – og god tid!

Hva med favorittmiddag?

For tiden går det mye i asiatiske smaker til hverdags, som for eksempel en heftig curry.

Og dessert?

Norske jordbær med hjemmelaget vaniljeis.

Hva er det beste godteriet eller snacksen du kan få?

Jeg er veldig glad i lakris.

Hva er det aller beste du kan få servert?

Siden jeg lager så mye mat selv synes jeg alltid det er hyggelig å få servert noe andre har laget, enten det er enkel rustikk hverdagsmat, kveldsmat eller et gourmetmåltid. Jeg tror jeg er en ganske takknemlig gjest å få på besøk.

Hva foretrekker du å servere selv?

Jeg serverer gjerne supper eller gryteretter, med lunt hjemmebakt brød til.

Hva er favorittingrediensen din?

Deilige urter som jeg dyrker i egen hage.

Er det en sesong du liker bedre enn andre?

Høsten, med alle de gode norske råvarene, som rotgrønnsaker, lam og vilt.

Hva har du alltid i kjøleskapet?

Egg, smør, sitron, parmesan, chili og hvitløk.

Hvilket redskap klarer du deg ikke uten?

En god kniv må jeg ha, og ikke minst kjøkkenmaskinen min til gjærbakst.

Hvilket redskap trenger man ikke på kjøkkenet?

Det er mye på kjøkkenet man strengt talt ikke trenger, med det mest unødvendige må nok være en eggekoker.

Hva hører du på når du lager mat?

Jeg hører som regel på ulike podkaster.

Hva var det beste du visste da du var liten?

Det var nok iskrem som sto øverst på favorittlisten. Og på middagsmenyen var det nok mammas saltfiskball.

Hvor vil du helst reise?

Jeg har lenge hatt lyst til å reise til Japan, og nå blir det muligens tur til Tokyo i høst!

Hva spiser du når du er hjemme alene?

Da bestiller jeg ofte take away-sushi fra en lokal restaurant, eller så spiser jeg rester.

Hvor går du helst ut og spiser?

Jeg er sjelden ute og spiser, men når jeg har muligheten oppsøker jeg gjerne ulike restauranter i Oslo hvor jeg ofte bestiller en smaksmeny. Jeg har en liste over restauranter jeg ønsker å besøke og som jeg sjekker ut når anledningen byr seg.

Hva spiser du aldri?

Innmat og snegler. Aldri!

Publisert: 13.08.2019 kl. 15:46


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?