Kjendiskokker slutter i TV-suksess

24. juli 2019Aktuelt
POPULÆR TRIO: Gary Mehigan, George Calombaris og Matt Preston. Foto: Discovery Norge
POPULÆR TRIO: Gary Mehigan, George Calombaris og Matt Preston. Foto: Discovery Norge
Ingrid Hovda Storaas
Ingrid Hovda Storaas

Etter 11 sesonger i front for suksesserien «MasterChef Australia», gir de tre dommerne Matt Preston, Gary Mehigan og George Calombaris seg.

Ifølge Sydney Morning Herald er det uenigheter om lønn som har fått de tre dommerne i matlagingskonkurransen til å takke for seg. Nyheten ble offentliggjort tirsdag, samme dag som finalen av seriens foreløpig siste sesong ble sendt i Australia.

- Til tross for måneder med forhandlinger, har vi ikke klart å komme med en avtale som var tilfredsstillende for Matt, Gary og George, skriver Network 10, som produserer «MasterChef Australia», i en uttalelse.

Alle de tre dommerne skal ha hatt en lønn på godt over én million australske dollar, melder Sydney Morning Herald – noe som tilsvarer i overkant av seks millioner norske kroner. De skal ifølge det avisen erfarer ha ønsket en lønnsøkning på nesten 40 prosent.

I Norge sendes «MasterChef Australia» på TLC og Dplay – og norske seere har fortsatt en sesong til gode med Matt, Gary og George: Sesong 11 har enda ikke begynt å rulle på norske TV-skjermer.

Vil fortsette å jobbe sammen

Ifølge dommerne selv handlet ikke kontrakt-uenighetene om penger, men om vilkår som ville gjort det mulig for dem å også satse på egne prosjekter ved siden av.

– Vi var ivrige etter å fortsette, men vi klarte ikke å bli enige om alle vilkårene for den nye kontrakten, sier Matt Preston i en uttalelse på Instagram.

NB: Hvis du ikke vil ha informasjon om sesong 11 av programmet, bør du ikke gå inn på denne Instagram-profilen.

De tre dommerne tilskrives av mange for å være en viktig årsak til seriens suksess.

Gary Mehigan skriver på sin Instagram-profil at beslutningen ikke handlet om penger, og at de vil fortsette å jobbe sammen.

– Det å jobbe sammen vil fortsatt være det viktigste for oss. De tre musketerene, skriver han.

Tror på videre karriere

De tre har alle karrierer utenfor TV-programmet, og journalister i Australia spår at de vil få nok å gjøre også utenfor matlagings-programmet.

– Jeg tviler ikke et sekund på at Netflix vil komme med et tilbud. De tre er svært populære over hele verden. De er store i India, i Midtøsten, over hele verden, sier underholdningsjournalist Peter Ford, skriver australske News.

Unni Askeland kuttet fingeren på norske «MasterChef». Se video:

Unni Askeland kuttet fingeren på «MasterChef»: Hvorfor gjør det så vondt?

Matt Preston er matskribent, anmelder og redaktør for matmagasinene Delicious og Taste. Gary Mehigan er en anerkjent kokk og eier nå restauranten The Boathouse i Melbourne. George Calombaris er også kokk, og eier flere kritikerroste restauranter i Melbourne.

Involvert i skandale

Australske medier spekulerer nå i om en skandale knyttet til nettopp Calombaris restaurantimperium, har noe av skylden for at trioen forlater programmet.

Han er blitt funnet skyldig i å ha underbetalt ansatte ved Made Establishment, og har fått en straffebot på 200.000 amerikanske dollar, rundt 1,2 millioner norske kroner, fra ombudsmannen for rettferdig arbeid, skriver australske ABC.

Til sammen skal arbeiderne ha fått hele 7,9 millioner dollar for lite utbetalt, rundt 47 millioner norske kroner.

Se rettene som sikret Norge bronse i kokke-VM:

Rettene som sikret Norge bronse i «kokke-VM»

– Forhåpentligvis vil Channel 10 i fremtiden velge «MasterChef»-dommere som seere og deltagere kan se opp til – kokker som betaler arbeiderne sine rettferdig, sier Mark Morey i Union, en paraplyorganisasjon for ulike fagforeninger i delstaten New South Wales til Sydney Morning Herald.

Spekulerer i nye navn

Dommer-avskjeden betyr imidlertid ikke kroken på døra for serien, som vil returnere i 2020 med et nytt dommerpanel, ifølge Network 10.

Ifølge australske News nevnes flere tidligere deltagere som mulige erstattere. Blant dem er Poh Ling Yeow, som har gjort stor TV- og kokebok-karriere etter å ha kommet på annenplass i seriens første sesong. En annen favoritt til å ta over er kjendiskokken og matprodusenten Maggie Beer, som også har hatt flere gjesteopptredener gjennom seriens 11 sesonger.

Publisert: 24.07.2019 kl. 04:04
Oppdatert: 24.07.2019 kl. 09:05


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?