Sjekk sjokolademousse-kaken som imponerte «Hele Norge baker»-dommerne

27. april 2014Aktuelt
TRE GODE TING: Søtt, friskt og sprøtt med luftig sjokolademousse, syrlig sitrusfromasj skjult i midten og knasende god nøttebunn oppfyller denne kaken alle smaker. Foto: Rune Bendiksen/TV3
TRE GODE TING: Søtt, friskt og sprøtt med luftig sjokolademousse, syrlig sitrusfromasj skjult i midten og knasende god nøttebunn oppfyller denne kaken alle smaker. Foto: Rune Bendiksen/TV3

Iren Sandholt (53) var en av de få deltakerne som overbeviste dommerne i ukens bakeutfordring. Få hennes tips til å lykkes med sjokolademousse-kaken med sitrusfromasj og nøttebunn hjemme. 

I kveldens episode av bakekonkurransen «Hele Norge baker» kjempet de fire gjenværende deltakerne nok en gang med mel, sukker og kjøkkenmaskiner om en plass i den gjeve finalen neste uke.

For flere av hobbybakerne ble ukens signaturbakstoppgave å lage en kake med skjult mønster en stor utfordring, hvor ikke bare utseende var viktig, men naturligvis også smaken.

En av de få som imidlertid imponerte dommerne stort var Iren Sandholt. Hun kunne ikke bare smykke seg med tittelen som ukens mesterbaker, men også en etterlengtet finaleplass.

Falt for smakskombinasjonen

Iren er glad i å bake til barnebarna. Når hun ikke baker jobber hun som miljøarbeider på Eidsvoll. Foto: Rune Bendiksen/TV3
Iren er glad i å bake til barnebarna. Når hun ikke baker jobber hun som miljøarbeider på Eidsvoll. Foto: Rune Bendiksen/TV3

Sjokolademousse-kaken med frisk sitrusfromasj på sprø nøttebunn gikk nemlig helt til topps hos begge dommerne, konditormester Pascal Dupuy og Åpent Bakeri-gründer Øyvind Lofthus. Dupuy mente den uvanlige kaken var tiltalende, fint balansert med smaker, og ikke minst at den sprø nøttebunnen var den perfekt kontrasten til resten.

Lettelsen var også stor for Iren da den hjertelige sjokoladeoverraskelsen ble skåret opp og det viste seg et gult hjerte inni.

– Jeg var kjempenervøs denne gangen om kaken ville stivne tidsnok. Frykten var at kaken var flytende da jeg skulle ta av formen, sier Sandholt til Godt, som innrømmer at hun måtte øve en del ganger på forhånd hjemme.

Hobbybakeren ble selv fornøyd med resultatet denne gangen. Hun tror at dommerne falt spesielt for den gode smakskombinasjonen.

– Sjokolademoussen er forholdsvis søt, men sammen med den fruktige fromasjen blir det en fantastisk kombinasjon. Nøttebunnen gjør også at man får noe å tygge på, forteller 53-åringen.

Dessertalternativ

Den imponerende sjokolademousse-kaken er imidlertid ikke den enkleste å lage for hobbybakere, men den kan enkelt lages som en dessert i stedet.

– Et tips er å lage den lagvis med sjokolademousse og fromasj i glass, som kan toppes med hakkede nøtter, forklarer Sandholt og legger til:

– Lag den gjerne dagen før den skal serveres og la den stå i kjøleskapet.

Vil du likevel prøve deg på å lage kaken, kan du velge om du vil bruke dekorpapir rundt eller heller pynte med sjokoladestriper.

– Bruk god tid og la fromasjen bli ordentlig gjennomfrosset. Lag gjerne en ekstra porsjon av sitrusfromasjen når du først er i gang, slik at du har i tilfelle det ikke går første gangen, tipser ukens mesterbaker.

Iren mener kaken er en glimrende kake å servere til kommende anledninger som konfirmasjoner og 17. mai. Den kan for eksempel toppes med blåbær, jordbær og krem for skikkelig maistemning.

Publisert: 27.04.2014 kl. 21:20


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?