Lise Finckenhagens lette og fristende bowls
Poke bowl, blomkål-bowl eller nudelbowl - her får du tre oppskrifter på bowls fulle av smak.
Våren er her, og da melder også gjerne behovet for litt «lettere» mat seg. Middager som smaker godt, er enkle å lage og lette å like. Alt servert i en bolle, eller «bowl» krever minimalt med dandering for å se friskt og fristende ut.
Poke, rå fiskesalat som har blitt manges gatemat-favoritt de siste årene, kan som salater flest varieres i det uendelige. Den jeg har laget her inneholder fersk laks skåret i pene biter blandet med avokado, rødløk, chilisaus, sesam, soyasaus, ingefær og koriander. Chilimajonesen på toppen kan du enkelt lage selv ved å blande majones med sterk chilisaus, eller du kan lage en wasabimajones ved å smake til majones med wasabipasta. Under fiskesalaten har jeg sushiris (så her er vi muligens inne på en kombo av sushi-bowl og poke), godt blir det uansett.
Bytt ut risen med blomkåris og du får en blomkål-bowl, i dette tilfelle toppet med ferske reker og mangosalat. Eller hva med nudler toppet med hoisin-stekt kylling, spinat, vårløk og granateplekjerner? Joda, like lett å like det også!
Publisert: 24.04.2020 kl. 11:47
Oppdatert: 19.05.2022 kl. 14:45
Lag deg en gratis konto