De beste måtene å bruke søtpotet på
Søtpotet er en av våre mest allsidige grønnsaker. Stek den, bak den, mos den eller putt den i en pannekake.
Søtpoteten, som egentlig ikke er en potet, men en rotgrønnsak, blir myk og sødmefull når den blir oppvarmet.
Den briljerer både som suppe, bakt potet, fries, mos og chips, og den tåler like godt å serveres alene som sammen med kjøtt, kylling eller fisk. I tradisjonelt amerikansk kjøkken er den et fast følge til kalkun.
Men visste du at du også kan bake med søtpoteten? Lefser, rundstykker, pannekaker og brød blir saftige og gode når du bruker søtpotet i baksten.
På grunn av smaken passer den også godt i dessertbakst, og kaker blir ekstra saftige.
Søtpoteten oppbevares best i 12-16 grader, og da kan den lagres i månedsvis. Ikke legg den i kjøleskapet, altså. Ernæringsmessig er den en god kilde til A-vitamin, fiber og kalium.
På grunn av den søte smaken kan du med fordel skvise litt sitron over søtpoteten før servering, og den trives også godt sammen med smaker som kanel, ingefær, hvitløk, timian, pepper, koriander, chili og lime.
Kilder: Bama, frukt.no