Ukens matblogg: Oreo-ostekake med brownie og sjokolademousse

24. juli 2014Aktuelt
SØTBOMBE: Ostekake med browniebunn og sjokolademousse-topp tilfredstiller alle kake-elskere. Foto: Manuela Kjeilen
SØTBOMBE: Ostekake med browniebunn og sjokolademousse-topp tilfredstiller alle kake-elskere. Foto: Manuela Kjeilen

Denne kaken er som et Kinderegg, her får du tre ønsker oppfylt i én og samme kake. Med Oreo, brownie og sjokolademousse er «Passion for baking»-Manuelas ostekake den perfekte desserten for alle kakeelskere.

Ukens matblogger Manuela Kjeilen (45)Yrke: Forfatter, bakeblogger og inspiratorBosted: Jönköping, SverigeFavorittråvare: SjokoladeFavorittredskap: KjøkkenmaskinNår jeg baker så er smaken det viktigste for meg, deretter hvordan det ser ut.Blogg: Passionforbaking.com som skal være til inspirasjon og glede, med enkle trinn for trinn bilder.Foto: Daniel Kjeilen
Ukens matblogger Manuela Kjeilen (45)Yrke: Forfatter, bakeblogger og inspiratorBosted: Jönköping, SverigeFavorittråvare: SjokoladeFavorittredskap: KjøkkenmaskinNår jeg baker så er smaken det viktigste for meg, deretter hvordan det ser ut.Blogg: Passionforbaking.com som skal være til inspirasjon og glede, med enkle trinn for trinn bilder.Foto: Daniel Kjeilen

- Jeg elsker ostekake og brownie. I denne oppskriften har jeg blandet dem og bakt en herlig ostekake med browniebunn. Det er kjempegodt og har en fin frisk smak, sier ukens matblogger Manuela Kjeilen til Godt.no.

- Det viktigste når du baker er å lese oppskriften nøye før du begynner. Særlig nå som jeg har satt sammen tre forskjellige oppskrifter, så vær litt tålmodig. Alle kan bake og det er gøy, sier Manuela.

Les bloggen til Manuela her, og følg henne på Facebook, Instagram, Pinterest og Twitter også.

Manuela bruker omtrent 5 timer på å lage denne.

Lag først browniebunn

  • 80 g hvetemel
  • 175 g mørk sjokolade
  • 2,5 ss mørk kakao
  • 115 g smør
  • 175 g lyst brunt sukker
  • 2 store egg
  • 1 eggeplomme
  • 0,5 ts vaniljeekstrakt
  • 1,5 stk Daim-sjokolade, finmalt, kan utelates

Ha sjokolade og smør i en bolle. Sett bollen over kokende varmt vann. Rør konstant til alt er smeltet. Skru av varmen, men la bollen fortsatt stå over det kokende varme vannet. Tilsett brunt sukker i sjokoladeblandingen. Rør godt til alt er blandet. Det er denne prosessen med å varme sukker når du tilsetter det, som gir den fantastiske glansen på toppen når de er stekt.

Ta bollen av varmen. Tilsett egg, eggeplommer og vaniljeekstrakt og bland forsiktig sammen. Ikke miks eggene for mye, da blir det kake i stedet for brownies! Rør inn mel- og kakaoblandingen. Rør alt godt sammen. Tilsett knust Daim.

Fordel røren i en form på ca 15 x 20 cm. Stekes i 15-20 minutter på 180 ˚C. Det er viktig at du ikke steker den lenger for da kan den bli tørr. Avkjøles helt, sett den så i fryseren i cirka 30-45 minutter.

Lag så sjokolademousse

6 eggehviter

  • 1 dl sukker
  • 100 g sjokolade
  • 1 ss sterk kaffe
  • 50 g smør

Varm smør og sjokolade i mikrobølgeovn. Tilsett flytende, sterk kaffe og la det hele avkjøles. Pisk eggehvitene sammen med sukkeret. Hell eggehvite i den smeltede sjokoladen, litt og litt om gangen. Bland så inn resten. Sett det kaldt i cirka 1-2 timer.

VERDT Å VENTE PÅ: Start med å lage browniebunnen, deretter moussen og ostefyllet. Husk at sjokolademoussen ikke skal steke, men bres utover til slutt  når kaken er avkjølt. Så skal den stå over natten i kjøleskap. Foto: Manuela Kjeilen
VERDT Å VENTE PÅ: Start med å lage browniebunnen, deretter moussen og ostefyllet. Husk at sjokolademoussen ikke skal steke, men bres utover til slutt når kaken er avkjølt. Så skal den stå over natten i kjøleskap. Foto: Manuela Kjeilen

Lag deretter Oreo-ostekaken

  • Browniebunn
  • 900 g kremost
  • 285 g sukker
  • 4 store egg
  • 2 ts vaniljepaste
  • 1/2 dl rømme
  • 75-100 g oreokjeks i biter

Sett ovnen på 100 grader. Ha kremost i en mikserbolle - jeg bruker denne gangen Philadelphia original, men Tines variant er også bra å bruke. Tilsett sukker og miks dette sammen til du ser at sukker og kremost er godt blandet. Tilsett et egg om gangen, mix til de er godt blandet inn, men ikke mer enn nødvendig. Tilsett så vaniljepaste, knuste oreokjeks og rømme, og bland det forsiktig sammen.

Hell dette over browniebunnen, og sett det hele i en forvarmet ovn på 100 grader i 3 timer. Avkjøl kaken i minst en time før du brer over sjokolademousse. Sett kaken i kjøleskapet til dagen etter.

Ta kaken ut av formen og servér, og kos deg masse.

Publisert: 24.07.2014 kl. 07:40


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?