Til hovedinnhold

Her får du maten servert i isblokker

24. juni 2016Aktuelt
SYNET KAN BEDRA: Ved første øyekast ser det ut som nudelsuppen kommer i en stor, gjennomsiktig og firkantet skål, men i virkeligheten er det en giga-isbit. Foto: Instagram/@naoko1023 / @little_meg_siu_meg
SYNET KAN BEDRA: Ved første øyekast ser det ut som nudelsuppen kommer i en stor, gjennomsiktig og firkantet skål, men i virkeligheten er det en giga-isbit. Foto: Instagram/@naoko1023 / @little_meg_siu_meg

En restaurant i Kyoto, Japan har den siste tiden fått stor oppmerksomhet for å servere nudler i gigantiske isbiter.

Den lille restauranten, Tempura Matsu, er kjent for å lage nyskapende mat som er lekkert presentert, men det er nudelrettene som nå vekker oppsikt. Gjester legger stadig ut bilder av den kreative serveringen av nudler i sosiale medier, og i det siste har også flere internasjonale matnettsteder fått øye på den imponerende presentasjonen. Blant annet FoodBeast og Insider Food omtalte saken nylig.

Nudlene serveres nemlig i en isblokk i stedet for vanlig skål. For å lage isbit-skålen starter kokkene med en stor firkantet isblokk, deretter graver de ut et hull på toppen. Varm kraft helles i hullet som gjør at isbiten smelter sakte og nudlene faller dypere ned i isbit-skålen, samtidig blandes kraften med vannet fra isbiten.

Ifølge gjestene som har spist retten i Kyoto, skal en til slutt holde i isbiten og drikke opp kraften i skålen som gir en følelse av kaldt og varmt om hverandre.

Tykke nudler

De mest populære nudlene på restauranten er «inaniwa udon» som er en nudler laget av burot og serveres med wasabi og en rå eggeplomme, skriver Rocket News 24.

Nudler i flere former i populært i Japan. Den mest kjente i resten av verden er ramen som kommer i form av nudelsupper og består av hovedsaklig av kraft, hvetenudler og forskjellig topping som skiver av svin eller kylling, frisk vårløk og kokt egg.

Overalt i Japan finnes det ramenrestauranter, og retten er så populær at det finnes til og med et eget ramen-museum i Yokohama.

Udon er en tykkere nudelvariant, men som også serveres som en suppe laget av en mild kraft. Toppingen varierer vanligvis etter sesong, akkurat som menyen til Tempura Matsu. Og er du der på våren kan du være så heldig å få nudler med kirsebærblomster i ekte japansk stil.

Godt håndverk

Bortsett fra å hylle råvarene som kommer med de forskjellige årstidene, er japanerne også nøye på hvordan maten blir presentert. Nasjonalretten sushi er et håndverk i seg selv. Og hver restaurants eddikblanding som blandes med sushiris er en godt bevoktet hemmelighet.

Japanerne er heller ikke fremmed for å skape blest rundt matretter. En japansk omelett ble sett av 15 millioner i forrige uke. Tidligere har vi også skrevet om delikatessen uni (kjønnskjertelen til kråkeboller) som tok verden med storm.

Publisert: 24.06.2016 kl. 15:41
Oppdatert: 24.06.2016 kl. 16:07


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?