Vinn Super Bowl med de beste snacksene

30. januar 2015Aktuelt
ULTIMAT SUPER BOWL-SNACK: Lite er så digg TV-mat som varme nachos med smeltet ost eller ordentlig biffkjøtt. Foto: Kirbie's Cravings/A spicy perspective
ULTIMAT SUPER BOWL-SNACK: Lite er så digg TV-mat som varme nachos med smeltet ost eller ordentlig biffkjøtt. Foto: Kirbie's Cravings/A spicy perspective

Lad opp til søndagens Super Bowl med disse fantastiske oppskriftene på skikkelig TV-snacks.

Super Bowl er høydepunktet i amerikansk fotball, eller kanskje til og med i hele idrettsåret, i USA. Finalen spilles søndag. Men det er mye mer enn bare en fotballkamp. Det er folkefest og en av verdens mest sette sportsbegivenheter. Over 100 millioner amerikanere ser (i hvert fall deler) av Super Bowl. Store navn fra musikkverdenen innleder konkurransen med den amerikanske nasjonalsangen og «America the Beautiful». Og det er stor spekulasjon hvert år rundt hvem som skal lede pauseshowet - som startet som en liten oppvisning med lokale korps, men som nå er en begivenhet i seg selv med opptredener av artister som Madonna, Justin Timberlake, Rolling Stones og Black Eyed Peas. I år er det Coldplay, Beypncé og Bruno Mars som står for pauseprogrammet.

I tillegg er Super Bowl, som et av årets mest sette TV-program, der annonsørene virkelig satser på TV-reklamene sine. En 30-sekunder reklamefilmslot under Super Bowl koster 4,5 millioner dollar; da bør den være verdt å vise frem.

Med andre ord, du trenger ikke å være særlig sportsinteressert for å sette av denne søndagen til å se Super Bowl. Og når du har benket deg foran TV-en, er det aller enklest å holde ut om du har med deg riktig proviant.

Her er våre favorittforslag til Super Bowl - eller annet (sports)-TV- snakcs.

Foto: Sommer Collier/A spicy perspective
Foto: Sommer Collier/A spicy perspective

Er det en ting amerikanerne kan så er det nachos. Her hjemme i Norge strekker nachokompetansen seg som oftest til å smelle sammen tortillachips, litt kjøttdeig og tacokrydder. Amerikanerne er imidlertid gode på å smake til sine nachos med biff eller kylling, friske urter, avokado osv. Sjekk ut Cool Mom Picks’ saftige biffnachos her.

Foto: Ina Johnsen/Matpaabordet.no
Foto: Ina Johnsen/Matpaabordet.no

Vi slipper ikke unna guacamole når vi snakker om Super Bowl-snack. Avokado, tomater, hvitløk, chili, koriander og lime - det er den fresheste dippen. Den som har alt. Det beste med den er at den passer like godt til alt det andre vi har funnet frem her.

Foto: Roger Neumann/VG
Foto: Roger Neumann/VG

Kyllingvinger i hot BBQ-saus er den snack'en som alltid gjelder når amerikanerne samles for å se Super Bowl. Det sies at vingene skal være like heite som diskusjonene rundt hvilket lag som bør vinne. Denne oppskriften er tilpasset norske ganer, men kan gjerne spices opp litt om du vil ha den skikkelig hotte.

Foto: Kirbie's Cravings
Foto: Kirbie's Cravings

Denne spicy ostedippen med chili og bbq-saus er en av de virkelige klassikerne på snacksbordet ved siden av salsa, guacamole, samt den gule ostesausen amerikanerne kliner over nachosene sine. Med flere ostetyper, hot sauce og kylling er dette dippen for deg som ikke er redd for mektige saker. Oppskriften til Kirbie Cravings er en hot variant med lag på lag med kylling og oster og smeltet skorpe på toppen.

Foto: Bree/Baked Bree
Foto: Bree/Baked Bree

Ifølge Super Bowl-glade venner av Godt-redaksjonen er det INGENTING som slår kombinasjonen av blåmuggostdipp og kyllingvinger. Dippen til blogger Baked Bree er en frisk variant med kremost, smuldret blåmuggost, sitron, chili, rømme og urter. Server gjerne til grønnsaker som gulrot og selleri.

Foto: Trygve Indrelid
Foto: Trygve Indrelid

Anne Kat lette egentlig etter oppskrifter på innbakt kjøttdeig da hun kommer over en haug med oppskrifter på fylte brød. At man ikke hadde tenkt på det før? Kan du tenke deg noe diggere en varmt brød rett fra ovnen fylt med sprøstekt bacon og favorittosten din?

Publisert: 30.01.2015 kl. 14:57
Oppdatert: 02.02.2016 kl. 13:31


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?