Sommerens beste barbecue-meny til 4. juli

3. juli 2015Aktuelt
SMAK AV USA: Spareribs med kålsalat, kremet mais og BBQ-saus er perfekt å servere til grillfesten i helgen. Foto: Sara Johannessen/VG
SMAK AV USA: Spareribs med kålsalat, kremet mais og BBQ-saus er perfekt å servere til grillfesten i helgen. Foto: Sara Johannessen/VG

La deg inspirere av amerikanernes nasjonaldagsfeiring, og disk opp med skikkelig spareribs, tilbehør og fudgy brownies.

For et par uker siden kjøpte jeg en passe stor smoker i gave til min mann, og sjeldent har han vært mer glad for en sommergave. Nå skal det sies at jeg selv ble ganske så entusiastisk da jeg kom over dette bittelille «lokomotivet» av en pelletsgrill, og jeg trengte en liten unnskyldning for å ta den med meg hjem. Hvis du tror at en «smoker» kun er egnet for hardbarka menn som har vendt store kjøttstykker i nærmere 40 år (som i mellomtiden har pyntet kroppen med store tattiser og i tillegg er i ferd med å bygge seg opp en liten kulemage og tynn lugg), må du herved tro om igjen. Når man attpåtil kan stille inn ønsket grilltemperatur er det latterlig enkelt å forvandle mindre edle stykningsdeler til wow-effekt.

Hjemmelagde spareribs er en tidkrevende affære, men slettes ikke vanskelig. Den krever riktignok kontroll på varmen, for kjøttet skal tilberedes lenge og over lav varme. Og har du ikke en smoker, så går det helt fint med den grillen du måtte ha også. Sett gjerne av hele sommerdagen til prosjektet hvis det er din første gang, hygg deg i solen mens kjøttet godgjør seg på grillen. Lag tilbehøret selv, eller få en medhjelper til å ta seg av kålsalaten. Du er jo tross alt grillsjefen.

Server spareribsen med mye stolthet og gled deg over saftig kjøtt som faller av bena. Og skulle det være noe plass igjen til dessert - kan jeg anbefale et lite stykke fudgy brownies med pekannøtter og kanskje en kule is og et par moreller oppå der igjen.

Det er så deilig med alt som skal feires. Hurra for 4. juli!

Del bilder av barbecue-maten din med oss på Instagram med #godtno, og vi plukker deg kanskje til forsiden eller reposter bildet ditt. Og følg oss på Facebook for daglig matinspirasjon.

Publisert: 03.07.2015 kl. 14:45


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?