Twitterstorm over en skrelt lime

13. juli 2017Aktuelt
RART SYN: Twitterbrukere stormer over bilde av en skrelt lime, og flere mener de aldri har sett det før. Foto: Maria Tveiten Helgeby/VG
RART SYN: Twitterbrukere stormer over bilde av en skrelt lime, og flere mener de aldri har sett det før. Foto: Maria Tveiten Helgeby/VG
Sara Berge Holmberg
Sara Berge Holmberg

Reaksjonene er fantastiske.

Har du noen gang skrelt en lime? Eller i det hele tatt sett en skrelt lime? Det er det tydeligvis mange som ikke har, for etter Twitter-brukeren @Exploditorium postet et bilde av en skrelt lime i nylig har Twitter kokt over.

Det er nettmagasinet Refinery29 som omtaler saken, med tittelen «Twitter har talt: Skrelt lime er virkelig et forstyrrende syn».

Med bildet under postet Twitter-brukeren teksten:

«Det er midt på natten, men jeg kan ikke slutte å tenke på skrelte lime, og hvor ondskapsfullt og forbannet hele konseptet ved å skrelle en lime er».

Innlegget har nå 23 521 retweets, 60 342 likes, og over 440 kommentarer.

Brukeren informerer i en senere tweet at han ikke har tatt bildet selv, men har funnet det på Google.

Ren ondskap

Refinery29 sier seg enig med påstanden om at skrelt lime er «ren ondskap», men hvor seriøse de er om uttalelsen kan nok diskuteres.

Det populære nettstedet viser også til kommentarer fra andre Twitter-brukere som reagerer på synet av den skrelte frukten; at det er første gang de ser en skrelt lime - og at dette ga dem lyst til å prøve og skrelle en lime selv.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Foto: Maria Tveiten Helgeby/VG
Foto: Maria Tveiten Helgeby/VG

Reaksjonene fortsetter, og varierer mellom de som bare ikke kan forstå hvordan noen vil ta seg tid til å skrelle en lime, og de som skriver de skulle ønske de aldri hadde sett det. Andre, igjen, mener dette er helt normalt vil sette det på «to do»-listen sin.

I kommentartråden under innlegget kommenterer som nevnt @Exploditorium selv at bildene er tatt fra Google:

«Ps: Jeg skrelte ikke disse. Dette er bilder jeg fant på Google. Jeg ville aldri begått en slik forbrytelse mot menneskeheten.»

Smak vekker reaksjoner

Dette er ikke første gang skrelt frukt skaper reaksjoner. Buzzfeed har tidligere samlet opp en rekke skrelte frukter, der de blant annet kaller sitroner, druer og tomater uten skinn «horrifying».

Kommunikasjonssjef i Opplysningskontoret for frukt og grønt, Gerd Byermoen, forteller at det ikke er så vanlig å skrelle lime fordi man vanligvis kun bruker saften til limen - enten til å smaksette mat eller drikke. Når det kommer til spørsmålet om hvorfor folk reagerer så kraftig må hun le litt.

– Jeg tenker at alle vet at det veldig bitter smak på en lime, og smaker vekker ofte følelser og reaksjoner. Så det kan hende folk får en litt sånn bitter følelse når de ser den skrelte limen og begynner å tenke sånn «uff, har noen tenkt til å spise den?». Men jeg ser jo ikke helt hvorfor dette skaper en såpass storm, sier Byermoen.

Lettermildt legger hun til:

– Det er interessant hvordan folk reagerer så mye på ting på nettet, da.

Oppskrifter med lime:

Hva tenker du om denne Twitterstormen? Har du noen gang sett en skrelt lime før? Del dine tanker i kommentarfeltet!

Publisert: 13.07.2017 kl. 12:48
Oppdatert: 13.07.2017 kl. 13:08


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?