Ukens matblogg: Kremet jordskokksuppe med erter
Dette er en klassisk suppe med erter og smak av mild chili.
- Erter gir en ekstra mild og lun smak på jordskokksuppe, som egentlig er kjempegod i seg selv, sier ukens matblogger Kristina Uldahl til Godt.no, så den kan også lages uten.
- Den er mektig og veldig smakfull, og harmonien mellom smakene er det som gjør den så utrolig god. Jeg har servert den til venner som ikke er så glad i jordskokk i utgangspunktet, men som likte den veldig godt, sier hun.
- Den første gangen jeg laget den var egentlig et resultat av et litt for mange kokker på kjøkkenet, vin og et uhell med for mye habañero. Suppen jeg lagde ble rett og slett for sterk, men da jeg blandet inn erter ble det mildere og suppen ble reddet, forteller Kristina.
- Mitt tips til denne suppen og generelt når du lager mat er å smake før du serverer, og tilpass etter hva du liker, sier hun.
Les bloggen til Kristina her, og følg henne på Facebook, Twitter, Instagram og Pinterest også.
Ingredienser for 3-4 porsjoner
2 små løk
En god spiseskje smør
½ - 1 chili, uten frø for mildere smak
2-4 fedd hvitløk
6 jordskokk
5 dl vann
1 terning grønnsaksbuljong
1 dl tørr hvitvin, kan sløyfes
2 dl kremfløte
Ca 150 g frosne erter
Sitron
Salt
Pepper
Godt brød, asparges og rømme eller crème fraîche til servering. Det er også godt med litt revet parmesan.
Slik gjør du det
Kristina bruker 30 - 60 minutter på å lage dette
Hakk løk, chili og hvitløk og stek dem blanke i en gryte med litt smør og pepper. Skrell og kutt jordskokkene i skiver og ha i gryten med det samme så de kan godgjøre seg litt med løken. Ha så i grønnsaksbuljong og vann, og tilsett ertene. La det koke forsiktig i 20 min.
Ha i vin om du ønsker det, og la småkoke i 10 min til før du tilsetter fløten. Bruk stavmikser eller lignende og kjør til en jevn suppe.
Smak til med et par gode skvis sitron, fløte, salt & pepper.
Stek asparges til den er mør.
Server med en skje rømme, legg aspargesen på som pynt og dryss over parmesan.
Publisert: 01.10.2015 kl. 13:26
Oppdatert: 01.10.2015 kl. 14:32
Lag deg en gratis konto