Ukens matblogg: Kremet jordskokksuppe med erter

1. oktober 2015Aktuelt
VARMENDE: Jordskokk gir veldig god smak i suppe, og med chili kjenner du den brenne litt også. Foto: Kristina Uldahl
VARMENDE: Jordskokk gir veldig god smak i suppe, og med chili kjenner du den brenne litt også. Foto: Kristina Uldahl

Dette er en klassisk suppe med erter og smak av mild chili.

Ukens matblogger Kristina Uldahl (27)
Har master i samfunnsplanlegging og kulturforståelse, er på jobbjakt.
Bor i Kristiansand
Favorittredskap er hodet, hender og ikke minst sansene.
Når jeg lager mat så liker jeg å lage mat som alle kan få til.
Blogg: Titinasmat.no hvor alle oppskriftene kan lages både vegetarisk eller med kjøtt.
Foto: Kenneth Larsen Gates
Ukens matblogger Kristina Uldahl (27) Har master i samfunnsplanlegging og kulturforståelse, er på jobbjakt. Bor i Kristiansand Favorittredskap er hodet, hender og ikke minst sansene. Når jeg lager mat så liker jeg å lage mat som alle kan få til. Blogg: Titinasmat.no hvor alle oppskriftene kan lages både vegetarisk eller med kjøtt. Foto: Kenneth Larsen Gates

- Erter gir en ekstra mild og lun smak på jordskokksuppe, som egentlig er kjempegod i seg selv, sier ukens matblogger Kristina Uldahl til Godt.no, så den kan også lages uten.

- Den er mektig og veldig smakfull, og harmonien mellom smakene er det som gjør den så utrolig god. Jeg har servert den til venner som ikke er så glad i jordskokk i utgangspunktet, men som likte den veldig godt, sier hun.

- Den første gangen jeg laget den var egentlig et resultat av et litt for mange kokker på kjøkkenet, vin og et uhell med for mye habañero. Suppen jeg lagde ble rett og slett for sterk, men da jeg blandet inn erter ble det mildere og suppen ble reddet, forteller Kristina.

- Mitt tips til denne suppen og generelt når du lager mat er å smake før du serverer, og tilpass etter hva du liker, sier hun.

Les bloggen til Kristina her, og følg henne på Facebook, Twitter, Instagram og Pinterest også.

Ingredienser for 3-4 porsjoner

2 små løk

En god spiseskje smør

½ - 1 chili, uten frø for mildere smak

2-4 fedd hvitløk

6 jordskokk

5 dl vann

1 terning grønnsaksbuljong

1 dl tørr hvitvin, kan sløyfes

2 dl kremfløte

Ca 150 g frosne erter

Sitron

Salt

Pepper

Godt brød, asparges og rømme eller crème fraîche til servering. Det er også godt med litt revet parmesan.

Slik gjør du det

Kristina bruker 30 - 60 minutter på å lage dette

Hakk løk, chili og hvitløk og stek dem blanke i en gryte med litt smør og pepper. Skrell og kutt jordskokkene i skiver og ha i gryten med det samme så de kan godgjøre seg litt med løken. Ha så i grønnsaksbuljong og vann, og tilsett ertene. La det koke forsiktig i 20 min.

Ha i vin om du ønsker det, og la småkoke i 10 min til før du tilsetter fløten. Bruk stavmikser eller lignende og kjør til en jevn suppe.

Smak til med et par gode skvis sitron, fløte, salt & pepper.

Stek asparges til den er mør.

Server med en skje rømme, legg aspargesen på som pynt og dryss over parmesan.

Publisert: 01.10.2015 kl. 13:26
Oppdatert: 01.10.2015 kl. 14:32


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?