En uke med vegetarmat

13. november 2012Aktuelt
Grønt er godt - her får du oppskrifter på grønne middager til en hel uke. (Foto: Opplysningskontoret for frukt og grønt/Clk Mediaa.)
Grønt er godt - her får du oppskrifter på grønne middager til en hel uke. (Foto: Opplysningskontoret for frukt og grønt/Clk Mediaa.)

Her finner du syv oppskrifter på gode vegetarmiddager.

Har du noen gang tenkt på å bli vegetarianer? Hva med å prøve en helt grønn uke, bare for å teste. For det er slett ikke kjedelig å droppe fisk eller kjøtt i middagen; du må bare sørge for at du får i deg all næringen du trenger ved å variere med råvarene du bruker. Her får du forslag til en ukesmeny med syv vegetarretter som både er mettende, spennende og sunne.

Squashcurry med kikerter er en nydelig vegetargryte som passer ypperlig til kalde vinterkvelder. Quiche forbinder man med rause mengder egg og fløte, men den kan også lages med tofu og brokkoli og knasende cashewnøtter. Aalu gobi er en indisk rett som lages på blomkål og poteter, den gjør seg helt fint alene eller kan få følge av vegetariske soyapølser.

Nudelsuppe er veldig lett å lage, men du må sørge for at du har kraft av god kavlitet, da det er der mesteparten av smaken kommer fra; med tofu og bambusskudd får suppen et enda mer asiatisk preg. Fredagstacoen trenger ikke å vike bare fordi man har vegetarisk uke, det går an å lage taco helt uten kjøtt, og dårligere blir det ikke når man lager sin egen salsa og guacamole.

En skikkelig burger kan man også lage, helt vegetarisk, denne er laget med rødbeter og sjampinjong og kan serveres i ciabatta eller pitabrød med frisk salat og tomater. Grønnsakslasagne er også veldig godt, og det som er litt kult med den er at du gost kan bruke opp det du har av grønnsaker i kjøleskapet, det er ikke gitt hvilke som med.

Dessert hører også med, selv om man har grønn uke. Hva med å prøve helt veganske gulrotmuffins?

God vegetaruke!

Publisert: 13.11.2012 kl. 15:51
Oppdatert: 23.11.2015 kl. 15:44


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?