Taco-vaffelen kommer!

26. august 2013Aktuelt
TACO+VAFFEL=SANT: Taco Bells nye oppfinnelse "Taco Waffle" tar USA med storm. Foto: Scanpix
TACO+VAFFEL=SANT: Taco Bells nye oppfinnelse "Taco Waffle" tar USA med storm. Foto: Scanpix
Olav Brekke Mathisen
Olav Brekke Mathisen

Tidenes smakskombo rulles ut i USA. Tacovaffelen er sommerens store trash-snakkis.

Av alle syndige smakskombinasjoner må dette være den verste - eller beste.

Tidligere i sommer ble det kjent at den amerikanske fastfood-kjeden Taco Bell eksperimenterte med "Waffel Taco" som en del av restaurantens frokostmeny.

Taco-vaffelen består av en sprøstekt tacoformet vaffel, kjøttfyll, eggerøre og sirup.

Smaksinnovasjonen så dagens lys i et prøveprosjekt på fem utvalgte Taco Bell-restauranter i Californias sydlige områder. Senere har nyheten om den uvanlige smakskombinasjonen spredd seg via internett og sosiale medier. Søkeordene "waffle taco" gir mer enn 3.6 millioner Google-treff.

Fremtidens vaffel

Etter en kort prøveperiode på forsommeren er det klart at fastfood-kjeden realiserer sommerens store trash-snakkis. I første omgang er den famøse taco-vaffelen tilgjengelig på 100 av fastfood-kjedens restauranter i USA. Hvis suksessen fortsetter spår flere medier at alle Taco Bells 6000 restauranter kan komme til å servere taco-vaffler i nær fremtid.

For noen vil kombinasjonen av vafler og taco høres ut som et kulinarisk mareritt. For andre er det tidenes fest i munnhulen. Vaffel-entusiasten Mike Fahey kjørte bil i fire timer for å teste tacovaffelen. Han ble ikke imponert. (Se video nedenfor!)

Texmex-giganten Taco Bell har foreløpig ingen restauranter i Norge, eventuelle tacovaffel-entusiaster må intil videre belage seg på en tur over atlanteren.

Tidligere i dag publiserte den amerikanske nettavisen Huffington Post en hyllest til vaffelens tilstedeværelse på film. (Følg lenken for å se video!)

Sterke reaksjoner

Den uvanlige smakskombinasjonen har skapt stor debatt og hoderystende reaksjoner:

– Hvordan våger dere å vanære tacoens gode navn og rykte med denne kulinariske aborten, skriver nettstedet Jezebel før de mot slutten av artikkelen innrømmer at de kanskje har litt lyst til å smake likevel.

Nettstedet til bakegiganten Pillsbury oppfordrer sine brukere til heller å lage vaffeltacoen hjemme på eget kjøkken, og stiller med egen oppskrift.

Spesiell smak

Kombinasjonen av søt vaffel og salt fyll er ikke noen nyhet. På østlandet, spesielt i Moss, er pølse i vaffel en lokal mattradisjon - retten er angivelig spesielt populær når fotball-laget Moss FK spiller sine hjemmekamper.

Programleder og Michelinstjerne-kokk Eyvind Hellstrøm (64) har tidligere fått æren av å ha introdusere pølse i vaffel til det norske folk. I et intervju med Dagens Næringsliv i 2008 omtales en historie hvor Hellstrøm tyr til vaffelrøre for å kompensere for manglende lomper i den lokale pølseboden.

– Hvorfor får denne smakskombinasjonen så mye oppmerksomhet?

– Søtt og salt forsterker hverandre. I frankrike lager man for eksempel sjokoladeterter med havsalt på toppen, det fremhvever sødmen. Salt og søtt kan faktisk være veldig godt sammen. Fleskepannekaker er jo en norsk variant som ikke ligger alt for langt unna, sier Godt.no-s Jon Krog Pedersen.

Ifølge bloggen Forever90s er det nå mulig å gjøre alle dagens måltider til en taco-relatert smaksopplevelse. På nettstedet Buzzfeed kan du hvile øynene på 24 "essensielle" vaffel-varianter.

Publisert: 26.08.2013 kl. 14:06
Oppdatert: 26.08.2013 kl. 15:10


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?