Her er julens beste gaver - åtte forskjellige konfektslag

Natalie Ngo Granum

I god førjulsstemning har vi siste tiden på Godt delt forskjellige oppskrifter på lekker julekonfekt. Her får du alle samlet! 

Det meste kan kjøpes ferdig for tiden, men det er noe spesielt med hjemmelaget konfekt. Sjokoladetrøfler, fløtekarameller, konfektkuler og marsipan er blant søtsakene som smaker skikkelig jul. De søte konfektbitene er like koselig å lage selv som det er å gi bort til familie og venner.

Lager du flere av slagene kan du samle dem i en gaveeske, fylle opp et tradisjonelt kremmerhus eller pakke dem pent inn i cellofan. Resultatet er julegaver som garantert vil falle i smak.

Enten du vil fylle opp godteriskålen med deilig julegodt eller gi dem bort - har vi samlet desembers beste konfektoppskrifter her på Godt. Kanskje finner du en ny favoritt?

Foto: Rut Helen Gjævert
Foto: Rut Helen Gjævert

Fløtekarameller virker kanskje vanskelige å lage, men med litt tålmodighet og riktig teknikk er det overraskende enkelt. Sjekk Julies oppskrift og fremgangsmåte her!

Foto: Rut Helen Gjævert
Foto: Rut Helen Gjævert

I andre episode av VGTV-serien Julies julebakst viser bakeprinsessen ikke bare fløtekaramellene over, men også konfektkuler. Dadler, marsipan og kakao blandet sammen og dekket i hakket pistasj eller kokosmasse er både lekkert og godt! Klikk her for oppskrift.

Foto: Sara Johannessen/VG
Foto: Sara Johannessen/VG

Lises marsipankuler med smak av Baileys er fylt med nougat og pyntet med valnøttkjerne som prikken over i-en. Oppskriften finner du her!

Foto: Sara Johannessen/VG
Foto: Sara Johannessen/VG

Det beste med sjokoladetrøfler er hvordan de smelter på tungen. Det finnes dessuten uendelige variasjonsmuligheter - alt fra sterk kaffe til chili gir trøflene en ny vri. Klikk her for grunnoppskrift og forslag til andre varianter!

Foto: Sara Johannessen/VG
Foto: Sara Johannessen/VG

Smelt sjokolade, tilsett hakkede nøtter, knuste tørkede bær, tørket frukt eller hva enn du måtte ønske, og vips, du har ny sjokolade! Lise viser hvordan du enkelt går frem for å lage såkalt hjemmelaget sjokolade her!

Foto: Sara Johannessen/VG
Foto: Sara Johannessen/VG

Knasende honeycomb er som små biter kjeks gjerne dyppet i litt sjokolade - og dekker behovet for noe sprøtt og søtt i konfektposen. Oppskriften til Lise finner du her!

Konditor og bakeblogger Elin Vatnar Nilsen bidrar ukentlig med nydelige oppskrifter på Godt. Hennes enkle variant av konfektbitene Sarah Bernardt smelter på tungen med sprø bunn og myk trøffelkrem på toppen. Klikk her for oppskrift!

Foto: Ida Gran-Jansen
Foto: Ida Gran-Jansen

«Hele Norge baker»-vinner Ida Gran Jansen delte denne uken to oppskrifter på konfektkuler med Godt. Kokostrøflene er en salig blanding av mektig sjokolade og hint av appelsin. Mens sjokokulene smaker perfekt søtt og salt. Begge oppskriftene finner du her!

Vis oss din hjemmelagde konfekt på Instagram og merk bildet med #godtno, så plukker vi deg til forsiden!

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?