Til hovedinnhold

Norske brødskiver erobrer verden

10. april 2013Aktuelt
«BRØD-SKIVENES»: Matkunstnen til den norske Instagram-profilen IdaFrosk får stadig flere fans verden rundt. Her er et knippe av kunstnerens favoritter, fra venstre: Valentinesdag-brødfugler med kremost og frukt. Rødhette med frukt. Scones i ekornform med sjokoladepålegg, dekorert med gresk yoghurt og mandler. Foto: Ida Skivenes
«BRØD-SKIVENES»: Matkunstnen til den norske Instagram-profilen IdaFrosk får stadig flere fans verden rundt. Her er et knippe av kunstnerens favoritter, fra venstre: Valentinesdag-brødfugler med kremost og frukt. Rødhette med frukt. Scones i ekornform med sjokoladepålegg, dekorert med gresk yoghurt og mandler. Foto: Ida Skivenes
Ola Mjaaland
Ola Mjaaland

Den fremadstormende matkunstneren, og VGs nye matspaltist, jobber vanligvis i Statistisk sentralbyrå. Men nå omtales Ida Skivenes i medier over hele verden.

Hver lørdag fremover kommer frokostkunstneren med oppskrifter her i VGs nye matportal Godt.

– Utseendet er underordnet! At det er sunt og smaker godt, er viktigst, sier Ida Skivenes (29) om maten hun lager.

Sjekk ut Idas Godt-bidrag her: Tulipantoast og Appelsinløve

Men det er nok formen på maten hun har blitt kjent for.

For mange er hun kjent som «Ida Frosk», på Instagram. I fjor sommer startet hun å dele bilder av kunstneriske brødskiver og andre fjeslignende frokoster. Og siden har hennes popularitet vokst seg større enn de fleste norske kjendiser på sosiale medier. Snart runder hun 100 000 følgere på Instagram.

Til stor kontrast jobber hun til daglig med kvalitetssjekking og analyser av utenrikshandel hos Statistisk sentralbyrå.

Utenriks er også et stikkord for hennes store hobby:

– Det har kanskje vært enda mer omtale internasjonalt enn i Norge, sier Skivenes.

For ikke bare er hun populær på sosiale medier. De siste månedene har utenlandske medier for alvor merket seg de kunstneriske frokostene hennes.

– Det er bare en kjedeeffekt. BBC Breakfast TV fanger det opp på Daily Mail som har sett det på Petapixel, og så videre.

KJØKKENKUNSTNER: Ida Skivenes lager små kunstverk av brødskiver. Det begeistrer publikum over hele verden. Her fra en tidligere reportasje med VG. FOTO: KRISTIAN HELGESEN
KJØKKENKUNSTNER: Ida Skivenes lager små kunstverk av brødskiver. Det begeistrer publikum over hele verden. Her fra en tidligere reportasje med VG. FOTO: KRISTIAN HELGESEN

Men det stopper ikke der. Europas største avis; tyske Bild, amerikanske, spanske, rumenske, italienske, franske, japanske og sørafrikanske medier, er andre som har kontaktet henne eller omtalt bildene.

EUROPAS STØRSTE AVIS:Tyske Bild Zeitung viet plass til Idas norske brødskiver 7. mars 2013. Foto: Faksimile
EUROPAS STØRSTE AVIS:Tyske Bild Zeitung viet plass til Idas norske brødskiver 7. mars 2013. Foto: Faksimile
.

Tirsdag gjestet hun også TV 2s program Ettermiddagen for å fortelle om brødskivenes berømmelse.

– Ikke kunstnerisk

Vegetarianeren med utdannelse i samfunnsgeografi, påstår at hun aldri har vært særlig kunstnerisk.

– Jeg var helt forferdelig til å tegne og har aldri laget noe tidligere. Jeg har bare drevet med litt foto og er litt opptatt av kunst. Derfor er jeg litt overrasket over suksessen. Jeg har vel bare funnet mitt medium.

Det tok virkelig av da hun på én dag fikk 25 000 nye følgere. Aller mest oppmerksomhet har hennes matbilder av kjente kunstverk fått.

Fra det lille kjøkkenet på Bjølsen i Oslo sprer altså den lille dingsen informasjon til flere folk enn de fleste norske aviser kan drømme om.

Følg Skivenes alias IdaFrosk på Instagram her.

Publisert: 10.04.2013 kl. 09:21
Oppdatert: 10.04.2013 kl. 10:29


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?