Kokkprofiler ber nordmenn beholde ribbefettet

24. desember 2018Aktuelt
BØR BRUKES: Kokkeprofiler mener også ribbefettet kan være nyttig i julas matlaging.
BØR BRUKES: Kokkeprofiler mener også ribbefettet kan være nyttig i julas matlaging.
Foto: Sara Johannessen VG
NTB
NTB

Flere norske toppkokker sier ribbefett er god råvare som kan brukes til senere matlaging, og fraråder nordmenn å kaste det.

– Etter at du har stekt ribba, så har du vanvittig mye god smak som ofte går til spille. Det er smeltet fett blandet med kjøttsaft, som er innkokt fra ribba, og salt og pepper, sier kokkprofilen Tom Victor Gausdal til NRK.

Også Kari Innerå i restauranten BA53 i Bygdøy allé og Jimmy Øien i restauranten Rest oppfordrer til bruk av ribbefett. Ifølge kokkene kan ribbefett brukes til lutefisk, som smør eller olje eller til å lage majones. Gausdal anbefaler også å bruke fettet til bakte grønnsaker.

– Jeg elsker grønnsaker, men de kan ofte bli vannete og kjedelige hvis du koker eller steker dem. Men hvis du krydrer dem og baker grønnsakene med ribbefett, blir det karamellisert og du får en rik smaksopplevelse. Du vil ikke savne kjøtt i det hele tatt, sier han.

Publisert: 24.12.2018 kl. 22:31
Oppdatert: 24.12.2018 kl. 22:46


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?