Dette var de mest solgte kokebøkene i 2022

5. januar 2023Aktuelt
TOPP-PLASSERING: Trude Eide Straumes kokebok om airfrying er fjorårets mest solgte kokebok.
TOPP-PLASSERING: Trude Eide Straumes kokebok om airfrying er fjorårets mest solgte kokebok.
Foto: Harald Hjellum

På toppen finner vi både kjente og nye navn – og helt øverst troner en kokebok om airfrying.

Det har blitt utgitt en rekke spennende kokebøker i året som var, både av kokker, matbloggere, programledere og journalister.

Blant topplisten over fjorårets mest solgte kokebøker, finner vi blant annet to av toppkokk Eyvind Hellstrøm og Anita Rennan, og to av matblogger Trine Sandberg.

Matblogger Aicha Bouhlou står bak den nest mest solgte av fjorårets kokebøker (uavhengig av utgivelsesår).

SALATFANTASI: Aicha Bouhlou står bak kokeboken på andreplass, nemlig «Aichas salatfantasier».
SALATFANTASI: Aicha Bouhlou står bak kokeboken på andreplass, nemlig «Aichas salatfantasier».
Foto: Gyldendal

Men kokeboken som solgte aller mest fjor, er skrevet av Trude Eide Straume – og handler om airfrying.

Straume skriver i en kommentar til Godt at det har kommet ut utrolig mange fine kokebøker i vår og høst, fra anerkjente mennesker hun både «beundrer og digger».

Se hele topplisten lenger ned i saken.

BAKST: Ifølge Straume kan du også bake boller i airfryeren.
BAKST: Ifølge Straume kan du også bake boller i airfryeren.
Foto: Trude Straume

– Så å ligge som nummer en er nesten uvirkelig, sier hun.

Airfryer-eksperten forteller at det ligger enormt mye jobb bak en kokebok.

– Det er vel alle forfatteres drøm at boken skal bli en bestselger, selv om det ikke snakkes høyt om før det skjer. Jeg hadde en aning om at boken kunne bli en bestselger, men at det skulle bli den mest solgte kokeboken i 2022, altså på knappe tre måneder, hadde jeg ikke i min villeste fantasi engang turt å håpe på.

Sjekk ut vår søsterside Tek.nos store test over den billigste og beste airfryeren.

Ekstremt stolte

Boken er gitt ut på Frisk Forlag. PR-ansvarlig Hallgrim Børhus Rogn, sier til godt at de «elsker Trude, boken og suksessen».

– Vi er ekstremt stolte av at en debutant på et uavhengig forlag vinner kokebokåret 2022.

STOLT: Hallgrim Børhus Rogn
STOLT: Hallgrim Børhus Rogn
Foto: Frisk Forlag

Han fortsetter:

– Trude ER airfryer og veit helt til fingerspissene hva som fungerer og hva folk er ute etter å gå videre med etter at de første par standardrettene er unnagjort.

Ifølge Rogn selger de tidvis mer av boken nå etter jul, enn de gjorde inn mot jul.

– Det er nok mange som har fått seg airfryer til jul, og finner fram til Trudes bok når de leter etter inspirasjon til hvordan den skal brukes.

Topplisten over de mest solgte kokebøkene

Kilde: Bokhandlerforeningen på oppdrag fra VG. Listen viser kokebøkene som solgte mest i ukene 1–52 uavhengig av utgivelsesår.

1. Trude Eide Straume: Den store airfryerkokeboka (Frisk Forlag)

2. Aicha Bouhlou: Aichas salatfantasier (Gyldendal)

3. Trine Sandberg: Trines kokebok for unge kokker (Cappelen Damm)

4. Karen Elene Thorsen: Fattig student (Pilar)

5. Ida Gran-Jansen: Barnemat (Forlaget Nord)

6. Eyvind Hellstrøm / Anita Rennan: Hellstrøms hemmeligheter fra havet (Kagge)

7. Elisabeth Le: Alt asiatisk (Aschehoug)

8. E. Hellstrøm / A. Rennan: Hellstrøms grønne hemmeligheter (Kagge)

9. Trine Sandberg: Trines hverdagsmat (Cappelen Damm)

10. Trines hverdagsmat: Trines jul (Cappelen Damm)

11. Ida Gran-Jansen: Kjempesmart – Helt enkelt (Pullman Publishing AS)

12. Hanne-Lene Dahlgren: En skikkelig digg kokebok 3 (Entusiast forlag)

13. Stine Svarthe: Bare bra barnemat (Nor)

14. Hanne-Lene Dahlgren: En skikkelig digg kokebok 2 (Entusiast forlag)

15. Eyvind Hellstrøm / Anita Rennan: Hellstrøms hemmeligheter (Kagge)

Topplisten over kokebøker utgitt i 2022

Kilde: Bokhandlerforeningen på oppdrag fra VG. Listen viser kokebøkene som er utgitt i 2022 som solgte mest i ukene 1–52.

1. Trude Eide Straume: Den store airfryerkokeboka (Frisk Forlag)

2. Eyvind Hellstrøm / Anita Rennan: Hellstrøms hemmeligheter fra havet (Kagge)

3. Trine Sandberg: Trines jul (Cappelen Damm)

4. Hanne-Lene Dahlgren: En skikkelig digg kokebok 3 (Entusiast forlag)

5. Stine Svarthe: Bare bra barnemat (Nor)

6. Jan Henrik Syversen: Mitt matunivers (VG forlag)

7. René Munthe Eik: Pizzamani (Frisk Forlag)

8. Linn Stokstad: Kickstart (Frisk Forlag)

9. Elisabeth Le: Alt asiatisk 2

10. Mads André Hansen: Nam? (Kagge)

Jan Henrik Syversen og Linn Stokstad er tilknyttet Max Social, som er et heleid profilbyrå i VGTV AS. VGs redaksjonelle vurderinger gjøres uavhengig av dette. Redaksjonen står fritt. Oversikt over bindinger for profiler som gjør oppdrag for VG ligger her.

Publisert: 05.01.2023 kl. 13:17


Finn flere artikler:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?