Er Hugo Spritz årets sommerdrink?

FORFRISKENDE DRINK: Denne drinken har økt i popularitet den siste tiden.
FORFRISKENDE DRINK: Denne drinken har økt i popularitet den siste tiden.
Foto: Lea Kvadsheim
AvNatalie Ngo GranumogLea Heljesdatter Kvadsheim

Sommerfavoritten Aperol Spritz har fått en konkurrent – Hugo Spritz.

– Jeg synes Spritz-trenden er fantastisk. Det er kjempegøy at flere har fått øynene opp for Hugo Spritz! sier italienske Francesca Farisco, bartender ved cocktailbaren Torggata Botaniske i Oslo.

Hugo Spritz blir ofte referert til som «kusinen» til Aperol Spritz, som lenge har vært en populær drink i sommermånedene.

For noen år siden var den oransje drinken trenddrink nummer én. Og i 2018 kåret New York Times Aperol Spritz til sommerens drink.

I fjor var det Negroni Sbagliato som var overalt. Mens årets første «drinksnakkis» var Kir Royale som dukket opp i rampelyset på grunn av Netflix-serien «Emily in Paris».

Nå er det en «ny» spritz som har kommet til byen. Flere internasjonale medier mener Hugo Spritz er den største kandidaten til å stikke av med tittelen «Årets sommerdrink 2023».

«Den er perfekt som den første drinken på en sommerkveld – sodavannet balanserer det sprø kicket fra amaro-en, og med et lite hint av fruktig Prosecco og frisk sitrus gjør drinken til den perfekte følgesvennen til en skål med dekadente chips eller salte oliven», skriver Delish.

I likhet med Aperol Spritz har den italienske aner. Hugo Spritz skal ha blitt funnet opp i Nord-Italia i 2005 av den italienske bartenderen Roland Gruber, som et alternativ til den klassiske Spritzen.

Hugo Spritz består vanligvis av Prosecco, hylleblomstlikør, sodavann og mynte.

Se oppskrift lenger ned i saken.

Er Hugo Spritz årets sommerdrink?

– Flere og flere spør etter den, forteller Farisco.

Som en italiener er hun godt kjent med drinken, og synes det er gøy at den begynner å bli mer populær utenfor Italia.

– Hvorfor tror du Hugo Spritz er blitt mer populært?

– Den er et godt alternativ til Aperol Spritz. Den er lettdrikkelig og har en frisk smak som mange liker, sier hun.

Mens Aperol Spritz ofte blir omtalt som bitter, er Hugo Spritz beskrevet som forfriskende og fruktig.

ITALIENER: Francesca Farisco er bartender ved cocktailbaren Torggata Botaniske i Oslo. Her med en Hugo Spritz.
ITALIENER: Francesca Farisco er bartender ved cocktailbaren Torggata Botaniske i Oslo. Her med en Hugo Spritz.
Foto: Copyright 2023. All rights reserved.

Hugo Spritz skal også være enkel å lage.

– Man trenger bare noen få ingredienser. Den krever heller ikke noe utstyr, sier Farisco.

Lyst til å lage Hugo Spritz hjemme? Prøv ut oppskriften til bartenderen:

– Kan man bytte ut noen av ingrediensene?

– Absolutt! Man kan bruke den typen musserende vin og kullsyrevann man ønsker, sier Farisco.

– Kan man lage den alkoholfri?

– Ja! Da ville jeg brukt alkoholfri Cider istedenfor Prosecco. Det fines også alternativer til hylleblomstlikør.

Vil du lese mer om sommerlig drikke? I Den lille sommerdrikkeboken kan du få tips til sesongens beste vin, bobler, øl og drinker. Boken kan kjøpes i vår nettbutikk (fri frakt!)

Finn flere artikler:
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?