Fem måter å bruke ostehøvelen på kjøkkenet

Helene Mariussen
Helene Mariussen

Har du prøvd ostehøvelen til dette?

De fleste har en ostehøvel i kjøkkenskuffen. Den er en velsignelse for dem som daglig bruker gulost eller brunost på skiven.

Nå har vi kommet over flere bruksområder til dette geniale kjøkkenredskapet.

Vi i Godt-redaksjonen elsker nemlig å prøve ut triks og lifehacks. Vi fant nylig flere måter å bruke saksen på kjøkkenet – har du for eksempel prøvd å klippe chili eller kylling når du lager mat? Tidligere har vi også skrevet om persilletrikset, hvor man drar av bladene ved å tre stilken gjennom et rivjern.

Nå står altså ostehøvelen for tur. Dette er triksene du bør prøve:

Skal du lage en frisk agurksalat til fiskemiddagen? Det kan være kjedelig og langdrygt å skjære agurken i mange, mange tynne skiver. Eventuelt er den skarpeste kniven i oppvaskmaskinen? Da bør du prøve ostehøvelen. Det går fort, og du får agurkskiver i en fei.

Fra agurk til potet – du kan bruke akkurat samme trikset med poteten. Kanskje skal du lage fløtegratinerte poteter, for eksempel? Ta høvelen fatt og få perfekt størrelse på potetskivene.

Én i Godt-redaksjonen bruker stadig ostehøvel som stekespade – spesielt til å få ostesmørbrød ut av ovnen. Ligger ostehøvelen og slenger på kjøkkenbenken? For undertegnede er det da lett å ta høvelen fatt i stede for å lete i skuffen etter en stekespade. Spesielt for å føre ostesmørbrød ut av ovnen og på fatet.

Du kan også bruke den til å steke og hakke kjøttdeig i pannen – bare pass på at stekepannen ikke består av teflon – da bør du holde deg til stekespader i plast.

Dette er det mest geniale! En travel hverdag kan gi kaos på kjøkkenet – det er ikke alltid man har kontroll på hvor alle redskapene er. Er skrelleren i oppvaskkummen, eller kanskje oppvaskmaskinen? Ikke godt å si. Da kan du igjen ta høvelen fatt – og den fungerer like godt som en grønnsakskreller!

Hva med å toppe kuleisen eller den nystekte kaken med litt sjokolade? Med et par raske raspetak får du prikken over i-en på desserten: tynne sjokoladeflak.

Vil du få inspirasjon og tips til gode oppskrifter? Den lille salatkokeboken inneholder over 40 deilige oppskrifter, og kan kjøpes i vår nettbutikk (fri frakt!)

Finn flere artikler:
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?