Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.

På Godt finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Godt skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Godt penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Godt, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

Slik kan du dekke bordet til jul

7. desember 2022Aktuelt
KOSESTEMNING: Denne lysestaken kan brukes som adventsstake i advent, fylt med julepynt i julen - og som en vanlig lysestake resten av året.
KOSESTEMNING: Denne lysestaken kan brukes som adventsstake i advent, fylt med julepynt i julen - og som en vanlig lysestake resten av året.
Foto: Produsentene
Åsa H. Aaberge
Åsa H. Aaberge
Journalist

En nystrøket duk, kvister fra hagen, sølvtøy, tørket frukt og nøtter i en skål. Kun fantasien setter grenser for hvordan du kan gjøre bordet julepyntet.

Inviter til hyggelige juleselskaper og hent frem ditt peneste servise og dekketøy, krystallglass og levende lys. Dra på skattejakt i skuffer og skap, puss sølvtøyet og tegn bordkort. Kanskje bruktbutikken har en heklet duk, og fire fine krystallglass. Alt trenger ikke matche selv om det er jul, men skap ditt unike julebord med det du har og synes er fint.

La pynten gjerne være både naturlig og tidløs, med litt ekstra eleganse og luksus høytiden verdig. Her er noen produkter til inspirasjon. De gjør kanskje bordet julepyntet, men vi har fokusert på ting som du kan bruke året rundt. Livet ut.

Foto: Produsenten

Linservietter med små grankvister brodert på, fra den norske nettbutikken Moon Living sin julekolleksjon. Serviettene kan du finne frem år etter år, og de er like fine til frokost som til julekvelden.

Foto: Produsenten

Ønsker du gjenbrukbare servietter du kan bruke året rundt, er et par mer nøytrale linservietter smart. Pynt serviettene opp til jul med en serviettring i sølv, eller knyt en silkesløyfe rundt.

Foto: Produsenten


En serviettring i sølv pryder bordet på alle årets – og livets – festligheter. Disse fra norske Arven sin «Lilje»-serie er tidløse og kan fås med personlig gravering, kanskje en fin julegave?

Fra Arven.

Foto: Produsenten

Hva passer vel bedre til kalde desemberdager enn en vase som minner om en liten isskulptur? Hein Studio sin “Canyon”-vase kan du fylle med amaryllis og tulipaner, eller tre grønne grener, plassert midt på et langbord. Vasen kommer i tre størrelser.

Foto: Produsenten

Denne lille bronse-staken fra Ferm Living er fin som adventsstake, men også fylt med nøtter, klementiner eller småkaker i julen.

Foto: Produsenten

En trofast juleduk skal man ikke undervurdere. Jul er jo tradisjoner, som å bruke samme duk, hver jul, til hvert måltid. Georg Jensen sine damaskduker er kanskje en investering i det øvrige prissjiktet, men til gjengjeld kan duken pynte julebordet i generasjoner.

Foto: Produsenten

Er du så heldig at du har en hage, kan du hente inn litt vintergrønt og plassere i vaser på bordet. I skogen finnes det også mye fint om vinteren, som kongler og kvister med røde bær.

Foto: Produsenten

...og har du ingen hage å plukke fra, så funker røde bær fra Plantasjen også.

Foto: Produsenten

Slipp også naturens fasonger inn. Plasser denne lysringen på en lysestake du allerede har, og vipps er staken julepyntet.

Foto: Produsenten

To små lysestaker formet som julestjerner på bordet fra Georg Jensen.

Foto: Produsenten

Små engler kan også få plass på bordet, gjerne i form av et klassisk englespill i messing.

Foto: Produsenten

Legg en nøytral duk underst på bordet, og dekorer i lag på lag med løpere og bordbrikker. Gjerne miks og match med ulike farger.

Foto: Produsenten

Enten boblene drikkes i Champagne-form, som julebrus eller mineralvann, fortjener du å nyte dem av krystall. Disse coupe-glassene er et fint samleobjekt fra danske Holmegaard. De er håndblåste, som betyr at hvert glass er helt unikt.

Foto: Produsenten

Serveringsfat til mandelpoteter, fiken, multekrem eller sirupssnipper, fra Royal Copenhagen sin «White Elements»-serie. I samme serie finnes det også asjetter og mer.

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?