Det beste jeg vet med Malin Nesvoll

MAT-MALIN: Influencer Malin Nesvoll elsker å utvide horisonten og utfordre smaksløkene. – Jeg presser det jeg ikke liker i meg igjen og igjen, og plutselig en dag snur det, sier hun.
MAT-MALIN: Influencer Malin Nesvoll elsker å utvide horisonten og utfordre smaksløkene. – Jeg presser det jeg ikke liker i meg igjen og igjen, og plutselig en dag snur det, sier hun.
Foto: Line Møller / VG
Åsa H. Aaberge
Åsa H. Aaberge
Journalist

2021 var året Malin Nesvoll ble mat-influencer på deltid. I 2022 drømmer hun om vinkurs og kulinariske opplevelser i et land langt herfra.

I «Det beste jeg vet»-spalten snakker vi med matglade kjendiser, kokker og bloggere. Tidligere har blant annet kokk Reneé Fagerhøi, landbruks- og matminister Sandra Borch og Youtuber Herman Dahl snakket om sine matvaner.

Influencer og podkaster Malin Nesvoll (32) har alltid vært glad i å lage mat. På internett, hvor jobben hennes de senere årene enkelt forklart har vært å dele innhold fra livet sitt, har hun de siste månedene begynt å dele oppskrifter.

Nå får drøye 55.000 Instagram-følgere muligheten til å spise middagen til Nesvoll.

– Du har i det siste månedene begynt å dele matinspirasjon på Instagram. Hvorfor det?

– Jeg er veldig, veldig glad i å lage mat og har laget mye mat i mange år. Følgerne mine har alltid spurt om jeg kan dele oppskrifter, så sier jeg ja, men glemmer å gjøre det. Så nå tenkte jeg at jeg bare måtte sette inn støtet og begynne å gjøre det skikkelig. Det er veldig gøy.

– Hvordan finner du på oppskriftene?

– Det er som jeg lærte av Ida Gran Jansen da jeg snakket med henne i podkasten min, man leter etter inspirasjon i det man liker, ser på andre oppskrifter og «tweaker» litt, og så får man sin egen lille tøtsj.

– Hva er det beste du lager?

– Her om dagen laget jeg en tomatsuppe, den var helt vill. Suppe kan jo være litt kjedelig, så jeg ble litt overrasket over hvor digg det kan bli. Jeg bare smalt inn masse forskjellige tomater i ovnen og ovnsbakte en stund. Tomatene blir karamellisert, så koker jeg opp med digg kraft, og litt vin. Det er så godt med godt brød med smør ved siden av! Åh – så godt.

– Hva er favorittfrokosten din?

– Min favorittfrokost er brunsj, for jeg er et b-menneske. Så hver helg lager jeg helgebrunsj. Da drar jeg ut og kjøper ferskt brød, croissanter, egg. Du vet alt sånn brunsjete: deilig pålegg, kaffe, appelsinjuice. Oi, oi, oi, det blir ikke bedre enn det.

– På hverdagene da, spiser du ikke frokost?

– Jo da, jeg er egentlig ganske god til å lage meg god frokost hver dag. Du skal ikke kimse av en god brødskive, så lenge du har digg brød og godt pålegg. Jeg har hang-up på ulike pålegg gjennom året, akkurat nå er det Västerbotten-ost og Bestemor-brunost. Det er den beste brunosten jeg vet om – den er så god og smaker karamell.

– Og favorittmiddag?

– Alt som er asiatisk. Den beste kombinasjonen er alt det er mye hvitløk, chili og ingefær i. Jeg er veldig svak for Bao og ferske vårruller. Men jeg er også glad i godt lam og mer klassisk mat. En av de beste hverdagsmiddagene jeg vet om er laks, poteter, agurksalat og en klatt med rømme.

– Hva var det beste du visste da du var liten?

– Mamma sin fredagspizza. Du vet sånn amerikansk langpanne-pizza med noe kjøttdeig og greier. Det er bare mamma som får til den smaken. Hun har fortalt meg alle ingrediensene og jeg vet hvordan jeg skal lage den, men det blir ikke smaken til mamma når jeg lager den selv hjemme. Og så mormor sin spaghetti med kjøttsaus. Den er enkel, bare tomatpure, kjøttdeig og spaghetti nesten.

Har du en favorittkake?

– Det er så mange gode kaker. Jeg føler jeg burde sagt mormor sin verdens beste, men jeg synes ikke den er verdens beste. Egentlig er det gulrotkake med skikkelig god glasur på.

– Dessert da?

– Om jeg kan velge når jeg er ute og spiser velger jeg oster, faktisk. Rett og slett et lite ostefat. Favoritten over alle favoritter er roquefort.

– Godteri eller snacks?

– Smågodt fra Yummy Heaven. Jeg har helt faste ting jeg alltid spiser. Det er vingummi som cola, klokker og kirsebær. Bare frukt-vingummi. Ikke surt, det svinger jeg helt unna. Jeg er glad i sjokolade, helst den Milka med Tuc-kjeks i. Og Kinder Maxi.

– Hva er din favorittingrediens?

– Jeg har alltid sagt at om jeg skulle dratt på en øde øy ville jeg hatt med løk eller hvitløk fordi det gjør all mat godt. Ellers for å løfte smakene i middagen synes jeg balsamicoeddik er godt. Du skal ikke kimse av syrer og gode eddiker.

– Hva er din favorittsesong?

– Høst. Deilige gryter og lam – godt, kraftig og deilig!

– Hva spiser du til jul da?

– Pinnekjøtt med kålrabi og poteter. Jeg gleder meg ekstra i år fordi i fjor var jeg akkurat frisk fra corona så jeg smakte ikke julematen i det hele tatt. Det var bare så trist.

– Hva er den beste mattradisjon i julen for deg?

– Julemiddagen på julaften, men frokosten første juledag med hele storfamilien også. Bestefar har alltid med seg et stort fenalår som bare han får lov til å skjære i. Han sjefer over det, og vi har tusen milliarder pålegg på bordet, men jeg plasserer meg strategisk ved bestefar og får han til å skjære store, tykke skiver av fenalåret til meg. Og så er jeg tørst resten av dagen.

– Hva liker du best å drikke?

– Kullsyrevann, og så har jeg det siste halvåret begynt å utforske vin litt og vil gå på vinkurs. Jeg prøver meg frem, det er mye godt. 2022 blir det store vinåret for meg.

– Hvor ville du reist på tur for matens skyld?

– Japan, for å spise masse ramen og sushi og fritert kylling og sånt som de har der. Øverst på ønskelisten står Japan både for kultur, mat og natur. Og i Japan skal jeg drikke sake, for det har jeg også blitt helt hekta på. Plomme-sake og yuzu – åh!

– Hva spiser du aldri?

– Jeg hater å ikke like mat, jeg synes det er kjedelig å ikke like ting. Helt siden jeg var liten har jeg øvd på å spise det jeg ikke liker, helt til jeg liker det. Det har jeg gjort med flere ting, for det går an å lære seg å like ting. Som sylteagurk, alt som er sylta er digg nå. Jeg har lært å like rømme, og det siste jeg lærte meg er, du vet sånn grønt sjøgress på sushi? Det syntes jeg var grusomt før, nå er det kjempegodt. Jeg presser det jeg ikke liker i meg igjen og igjen, og plutselig en dag snur det.

– Om du kunne spist middag med tre kjente personer, hvem som helst, hvem velger du?

– Oi, oi, det var vanskelig. Astri S virker sykt søt og kul. Og det kunne jo gått? Ellers, noen Youtubere, som NikkieTutorials. Det blir en snodig sammensetning dette, men jeg synes også Henriette Steenstrup er kul.

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?