Sommerens mest populære oppskrifter

13. august 2021Aktuelt
LESERNES FAVORITTER: Dette er fire av de mest populære oppskriftene på godt.no denne sommeren.
LESERNES FAVORITTER: Dette er fire av de mest populære oppskriftene på godt.no denne sommeren.
Silje-Lisette Tennøy
Silje-Lisette Tennøy
Journalist Godt.no

Godt-leserne har 10 tydelige favorittoppskrifter denne sommeren, og det er ikke de folkekjære sommerrettene som pryder listen.

Det er flere oppskrifter som overraskende nok har havnet på topp ti-listen vår denne sommeren.

Men istedenfor sommerlige skalldyrsretter, grillmat og desserter med friske bær, er det pasta, pizza, sunne bananpannekaker og gulrotkake som topper listen.

1. Kremet pasta

Det er ingen nyvinning som går av med tittelen sommerens mest populære rett. Oppskriften har vi faktisk hatt på Godt helt siden 2009. Pastasalaten er vårlig og kremet, og passer utmerket til både lunsj og middag.

2. Pizzadeig

Mange vil nok påstå at en skikkelig bunn er nøkkelen til en ordentlig god pizza, og hvem kan vel si nei til det?

Denne oppskriften fra Jan Vardøen, eieren av pizzakjeden Villa Paradiso og en rekke andre restauranter og barer i Oslo, har mange lest seg opp på i sommer.

3. Sunne bananpannekaker

Sommeren er til for å kose seg litt ekstra, men folk har visst også vært veldig bevisst på at noe må være sunt og da er det Ida Gran-Jansen sine bananpannekaker folk har tydd til!

4. Saftig gulrotkake i langpanne

En skikkelig saftig gulrotkake blir vi aldri lei - og slår forøvrig aldri feil i sosiale sammenkomster heller. Følger du denne oppskriften fra Kristine Ilstad, som driver bakebloggen Det søte liv, får du ALDRI en tørr gulrotkake.

5. Mojito

Har vi svaret på hva som har vært årets sommerdrink? Vel, mye tyder på at Mojito går av med seieren der. Det er i hvert fall den eneste drinken som har havnet på listen vår i sommer, så en «reise» til Cuba var kanskje det folk trengte i år.

6. Pasta carbonara

Pasta, pasta, pasta! Den italienske klassikeren har kjempet seg inn på lista og mettet mange sultne mager i sommer.

Pasta carbonara kan faktisk lages på flere forskjellige måter, og akkurat denne varianten lages med bacon, parmesan, egg og pasta.

7. Maria Skappel sitt speltbrød

Eltefri bakst, nesten synonymt med stressfri baking, er i vinden som aldri før! Dette brødet ser kanskje se litt tørt ut på bildet, men har trolig blitt en favoritt for mange!

8. Fjord1 sine sveler

I år, som i fjor, har de aller fleste vært på norgesferie, og da er det vel bare på sin plass at Fjord1 sine sveler havnet på denne listen her i år.

Hvis du har vært på en fergetur på Vestlandet uten en svele i hånda, da har du virkelig gått glipp av noe! Men heldigvis kan man lage signaturproduktet til Fjord1 helt selv også, og nyte dem hjemme, på hytta eller ute i naturen!

9. Asiatisk stekt ris

Skal det være en enkel middag? Da får du det vel nesten ikke enklere enn en skikkelig «stir fry»!

Det er en tradisjonell asiatisk rett, der man steker ris og tilsetter egentlig det man måtte ønske av proteiner og grønnsaker.

10. Boble-te

Sist på listen kommer den superpopulære drikken fra Asia, som veldig mange har vært nysgjerrige på og ønsket å prøve selv.

Boble-te er faktisk enklere å lage enn mange tror, og Tapioka-perler, som er hovedingrediensen i drikken, kan du enten lage selv eller kjøpe ferdig i butikk.

MIKS OG MATCH: Prøv deg frem med ulike teer og melketyper for din egen vri på boble-teen.
MIKS OG MATCH: Prøv deg frem med ulike teer og melketyper for din egen vri på boble-teen.
Foto: Tjodunn Dyrnes

Publisert: 13.08.2021 kl. 12:02


Finn flere artikler:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?