Nordfjord endret bacon-oppskrift – lot gammelt terningkast stå

4. februar 2019Aktuelt
TERNINGKAST-GLIPP: Til venstre ligger den gamle pakningen til Nordfjords bacon, som var merket med terningkast 6 til tross for at oppskriften var endret. Til høyre ligger den nye pakningen som nylig kom i butikk. Foto: Nordfjord
TERNINGKAST-GLIPP: Til venstre ligger den gamle pakningen til Nordfjords bacon, som var merket med terningkast 6 til tross for at oppskriften var endret. Til høyre ligger den nye pakningen som nylig kom i butikk. Foto: Nordfjord
AvToini ThanemogStella Bugge

Kjøttprodusenten solgte bacon med terningkast 6 på pakningen – selv om oppskriften var forandret.

I slutten av 2018 endret Nordfjord oppskriften på sitt bestselgende bacon. Det som derimot ikke ble endret, var det gamle terningkastet på pakningen.

Etiketten var nemlig merket med terningkast 6, noe som ble videreført på pakken da det nye baconet kom på markedet.

VG ble først gjort oppmerksom på glippen av en leser, baconelsker Geir Hagen i Haugesund, som er skuffet over produktet slik det fremstår nå.

– Før sto det bøkerøkt. Det gjør det ikke lenger, nå står det røykearoma. Jeg trodde det var noe galt med baconet. Det smakte annerledes og når du steker det kommer det ut mer væske, og det blir ikke sprøtt, sier han til VG.

Han sier videre at pakkene ser helt like ut.

– De bruker fortsatt sekseren og «best i test».

Beklager glippen

Kvalitetssjef i Nordfjord, Randi Støyva, forklarer til VG at bøkflis ble erstattet med flytende røyk, og at etiketten ble endret samtidig slik at deklarasjonen ble korrekt merket med røykearoma.

– Dessverre ble merket med terningkastet oversett i korrekturlesingen. Dette var en menneskelig glipp som vi bare må beklage, sier hun.

Støyva forteller videre at glippen ble oppdaget internt, og at nye etiketter ble bestilt og tatt i bruk for cirka 14 dager siden. Selv om pakninger med terningkast 6 fortsatt ligger i butikkhyllene, sier hun at baconet med den nye etiketten nå også har kommet i butikk.

Støyva beklager også at Hagen har hatt en trist opplevelse med baconet.

– Vi har tatt mange tester gjennom omleggingen (også blind-tester) og har ikke registrert slike endringer som er beskrevet. Tvert om har det nye baconet scoret høyt på både smak og konsistens. Vi vil selvsagt gjennomføre flere tester fremover, og vil se om det er noe vi kan gjøre for å forbedre produktet enda mer dersom dette viser seg å være nødvendig, avslutter hun.

Publisert: 04.02.2019 kl. 15:56


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?