Til hovedinnhold

Her spiser folkene i matbransjen

16. september 2020Aktuelt
TRE FAVORITTER: Teatro, Ben Reddik og Le Benjamin trekkes frem som favoritter av bransjefolket selv.
TRE FAVORITTER: Teatro, Ben Reddik og Le Benjamin trekkes frem som favoritter av bransjefolket selv.
Foto: FOTO: VG

Det er vanskelig å velge restaurant når man skal gå ut. Derfor har vi spurt 12 bransjefolk om hvor de selv spiser når de har fri.

Når du skal ut på byen, ha en bedre middag eller kanskje bare noen småretter og et glass vin, hvordan bestemmer du deg for hvilken restaurant du skal velge?

Er du en som liker å gjøre research før du drar ut? Spør du venner om de har noen gode råd? Ber om tips på Facebook? Leser restaurantanmeldelser på Godt eller andre steder?

Eller går du bare ut på lykke og fromme og tenker: Dette blir sikkert bra!

Artikkelen fortsetter under bildet.

GJENGANGER: Flere trekker frem Le Benjamin som et favorittsted.
GJENGANGER: Flere trekker frem Le Benjamin som et favorittsted.
Foto: FOTO: Frode Hansen

Fransk favoritt

Uansett hvilken metode du velger, vi i Godt tenker at de som jobber med mat på en eller annen måte, eller er spesielt opptatt av mat, må ha god peiling.

Derfor har vi spurt 12 med ulik bakgrunn om hva som er deres favorittsteder, rett og slett hvilke restauranter de selv velger når de selv går ut og spiser.

– I Oslo liker jeg å gå på Le Benjamin, det får en alltid god mat og drikke. Da blir et ofte en to-retter og en god vinflaske, sier Torvanger.

Den australske donutdronningen Talor Browne driver stedene Talormade i Oslo. Selv om hun elsker både pinnekjøtt og fårikål er det ikke noen tradisjonelle restauranter på Talors favorittliste.

– Jeg har tre favoritter, som jeg vil trekke frem:

  1. Skaal matbar - skikkelig god mat og en super vinliste.
  2. Ben Reddik på Grunerløkka.
  3. Brutus, som jeg aldri blir lei av å besøke. De er så flinke til å drive med sanking av vekster i marka, så det er alltid noe nytt og spennende på menyen.

Artikkelen fortsetter under bildet.

ASIATISK: Flere av våre mat-eksperter velger seg asiatisk mat når de skal gå ut og spise. Her en lekker rett fra Plah Ahaan.
ASIATISK: Flere av våre mat-eksperter velger seg asiatisk mat når de skal gå ut og spise. Her en lekker rett fra Plah Ahaan.
Foto: FOTO: Mattis Sandblad

Velger asiatisk

Trond Moi, er kjøkkensjef og eier av den nystartede restauranten «Hos Moi» i Kristiansand. Selv om han har flyttet til Kristiansand har Trond Moi en stamrestaurant i Oslo han alltid vender tilbake til.

– I Kristiansand går jeg faktisk helst på min egen restaurant, for da treffer jeg så mange hyggelige bekjente, venner og stamkunder. Men i Oslo går jeg ofte på kinesiske Dinner. Det har jeg gjort i 25 år og det vil jeg fortsette med, sier Moi.

Kong Olavs barnebarn Benedikte Ferner, som i dag driver Lokstallen restaurant på Hadeland og er nybakt kokebokforfatter har også en eksotisk favoritt..

Artikkelen fortsetter under bildet.

KRANEN: Grillmat på Colonialen Kranen i Bergen, anbefales av tidligere restaurantanmelder Amanda Bahl.
KRANEN: Grillmat på Colonialen Kranen i Bergen, anbefales av tidligere restaurantanmelder Amanda Bahl.
Foto: Paul S. Amundsen / VG

Grill og pizza

Amanda Bahl, tidligere restaurantanmelder i Bergens Tidende og dommer i NRKsatsingen Familiekokkene, er ekte Bergenspatriot når det kommer til anbefalinger.

– Det har vært en skikkelig positiv utvikling på den lokale matscenen i Bergen de siste årene. Jeg er så heldig å ha to favorittrestauranter i nabolaget: Colonialen Kranen og Damsgård restaurant. Begge ligger tett ved sjøen, så de kan kombineres med et bad i den varme sesongen. Kranen fyrer opp grillen, så snart det er sol og på Damsgård er det fantastisk tørrmodnet kjøtt på menyen, frister Bahl.

Matelsker og R&B-artist Amanda Delara fikk søstrene Cecilie og Else Kåss Furuseth til å juble over sin hjemmelagede hummus. Men når det kommer til restaurantvalg må det bli italiensk:

– Café Teatro i Oslo hadde en helt amazing trøffelpizza som jeg til den dag i dag fortsatt drømmer om, sier Delara.

Artikkelen fortsetter under bildet.

PÅ ØNSKELISTEN: Restaurant Katla står på ønskelisten til flere av de Godt har snakket med.
PÅ ØNSKELISTEN: Restaurant Katla står på ønskelisten til flere av de Godt har snakket med.
Foto: FOTO: Tomm W. Christiansen

Katla på ønskelisten

Kari Innerå, kokk og eier av Brasseri Rivoli i Oslobukta, har for lite tid til å gå særlig mye ut.

– Ettersom jeg er småbarnsmor og driver en restaurant, går jeg nesten aldri ut. Men jeg er glad i Le Benjamin og Chez Colin – jeg liker franske brasserier. Og Plah Ahaan. Men det er mange steder jeg ikke har vært ennå, som jeg har lyst til å besøke – som Katla.

– Det er veldig lenge siden jeg har vært ute og spist - bortsett fra når jeg har reist gjennom jobben en god del i det siste. En favoritt i Bergen er pizzaen på Pergola mat & vinbar - den er veldig god.

Nå er det lenge siden jeg har vært i Oslo over lang tid, og da er jeg ofte hjemme med familien. Men skulle jeg gått ut i Oslo har jeg veldig lyst til å prøve Katla.

Artikkelen fortsetter under bildet.

DOMMER-FAVORITT: I lokalene som tidligere solgte porno og sexleketøy, serverer Hot Shop i dag spennende retter som MasterChef-dommer Jonathan Uy Romano elsker.
DOMMER-FAVORITT: I lokalene som tidligere solgte porno og sexleketøy, serverer Hot Shop i dag spennende retter som MasterChef-dommer Jonathan Uy Romano elsker.
Foto: FOTO: Frode Hansen

Ny mat i gammel, nedlagt pornosjappe

Kokk og MasterChef-dommer Jonathan Uy Romano er ferdig med å spille inn alle episodene i den nye sesongen av norske MasterChef, og har derfor mer tid til å frekventere Oslos uteliv. Han har en klar favoritt:

– Min favorittrestaurant er Hot Shop, som ligger i en gammel, nedlagt pornosjappe på Dælenenga i Oslo. Jeg elsker maten der, det er min type mat.

En annen MasterChefdommer, som også er matblogger Maj-Britt Aagaard, sparer ikke på kronene når hun går ut.

– Jeg velger steder som lager mat jeg ikke kan eller gidder å lage hjemme. Jeg går heller ut sjeldnere, men velger da steder som kanskje koster litt mer. Hvis du dropper tre besøk på et intetsigende, overpriset kjede-sted, har du spart nok til å få en uforglemmelig matopplevelse på et sted som drives av dedikerte folk som har hjertet på riktig plass i kjøkkenet, ikke bare i lommeboka. Også elsker jeg gode gamle Oslo-restauranter med som nesten er mer som institusjoner. Sjarm, sjel og historie i veggene.

Artikkelen fortsetter under bildet.

DELEMAT: En av Andreas Viestads favoritter, Ben Reddik.
DELEMAT: En av Andreas Viestads favoritter, Ben Reddik.
Foto: FOTO: Frode Hansen

En helaften

Skuespiller og programleder på Matkanalen Evy Kasseth Røsten har lyst til å prøve nye steder hun ikke har besøkt tidligere.

Det har blitt lite uteliv nå med coronaen, og egentlig reiser jeg så mye i jobben at vi ofte prioriterer å være hjemme eller hos venner. Men neste gang jeg skal ut, har jeg lyst til å besøke Dag Tjerslands restaurant Signalen, og så anbefalte naboen den nye Skaal matbar.

Matformidler Andreas Viestad forbindes kanskje mest med rotnorsk mat, men han åpnet nylig åpnet restaurant med veneziansk meny. Når han skal velge favorittsteder er det mer eksotisk enn norsk som står på menyen.

– Akkurat nå er jeg jo mest på Salome (Viestads egen restaurant red. anm.), men jeg er glad i steder hvor man bare kan ramle innom og så blir det en helaften. Som på Izakaya. Nylig var jeg innom på franske Le Benjamin og spiste et godt måltid og jeg digger også Ben Reddik lenger oppe i Markveien på Grünerløkka.

Publisert: 16.09.2020 kl. 15:18
Oppdatert: 11.01.2021 kl. 14:10


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?