Lise Finckenhagen: Fristende langpannekaker

14. august 2020Aktuelt
KLASSIKER: Langpanner er alltid populært, og sjokoladen-variantern får flere utfordrere - blant annet i form av denne gulrotkaken.
KLASSIKER: Langpanner er alltid populært, og sjokoladen-variantern får flere utfordrere - blant annet i form av denne gulrotkaken.
Foto: Sara Johannessen Meek/VG

Langpannekaker er alltid like populært på kakebordet.

Det geniale med disse kakene er at de er like enkle å lage som de er enkle å dele. Det stilles heller ikke store krav til pynting, et melisdryss kan være mer enn nok.

Blant de yngste har sjokoladevariantene et favorittstempel, men i dag tenkte jeg å ta opp kakekampen med den som fort kan kjempe helt i toppen av langpannepallen. Nemlig «kanelbolle» langpannekaken.

Kaken du tyr til når du tenkte å bake kanelboller, men tiden ikke stod helt i forhold til planen (akkurat det kan jo skje rett som det er). Den enkle og saftige kaken som smaker som en kanelbolle med melisglasur...

Og hvis det av en eller annen ubegripelig grunn ikke skulle friste – kan du kle formen og heller fylle den med en godt krydret gulrotkake med rikelige mengder fløyelsmyk kremostglasur, eller røre sammen en frisk kake med bringebær, sitron og mandler.

Uansett kan du glede deg over gode kaker i lange baner!

Sulten på noe mer? Under finner du også flere oppskrifts-samlinger fra Lise:

Publisert: 14.08.2020 kl. 14:07
Oppdatert: 17.06.2021 kl. 14:43


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?