Lises lammespesial: Fårikål med en vri og smakfulle lammeskanker

5. september 2014Aktuelt
LAMMENAM: Saftige lammeskanker i gryte med potet, søtpotet og tomat eller lam med brunkål er nydelig høstmat. Foto: Sara Johannessen/VG
LAMMENAM: Saftige lammeskanker i gryte med potet, søtpotet og tomat eller lam med brunkål er nydelig høstmat. Foto: Sara Johannessen/VG

Nam, nam – deilig lam! Lammeskanker som smelter på tungen eller ny variant av den klassiske fårikålen - prøv disse lammeoppskriftene i høst.

Velfødde lam er noe av det beste høsten har å by på, og variasjonsmulighetene er mange. Lam kler utrolig mange smaker og spises over hele verden. Her hjemme ligger nok den høyt elskede fårikålen på favoritt-toppen.

Ingen tvil om at lam og kål er en super kombinasjon, så denne gangen tenkte jeg å forsøke meg på en ny variant over samme tema. For litt siden spiste jeg nemlig den danske klassikeren brunkål og flesk. Virkelig nydelig det også, men hvorfor ikke bruke omtrent samme fremgangsmåte med lam istedenfor flesk? Joda, det funket helt strålende! Og neste gang skal jeg prøve med saltet lammekjøtt eller pinnekjøtt, men da må jeg droppe saltet på kjøttet og i kålen selvsagt.

Skanken er i ferd med å bli lammets mest populære kroppsdel. Kjøttet trenger lang tid, men saftigere og mer smaksrikt kjøtt skal du jammen lete lenge etter. En skikkelig koserett med smelt-i-munnen-garanti og her med fantastiske marokkansk-inspirerte dufter og smaker. Som et lett og friskt tilbehør kan du prøve en fargesterk granateplesalat som gir små friske og sødmefulle eksplosjoner i munnen.

Felles for dagens to lammeretter er bruken av såkalte mindre edle stykningdeler. Kjøtt med bein og fett gir masse smak, det trenger riktignok lang tid men kan forberedes god tid i forveien for så å varmes opp igjen til servering. Resultatet blir supersaftig, og stort enklere blir det ikke. Nam, nam, deilig lam - helt enkelt!

Foto: Sara Johannessen/VG
Foto: Sara Johannessen/VG
Foto: Sara Johannessen/VG
Foto: Sara Johannessen/VG
Foto: Sara Johannessen/VG
Foto: Sara Johannessen/VG

Hvordan foretrekker du å spise lam i høst? Del matbildene dine med #godtno på Instagram, og vi plukker deg kanskje til forsiden vår.

Publisert: 05.09.2014 kl. 08:40
Oppdatert: 05.09.2014 kl. 08:51


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?