Inviter til ekte tacofest med godt tilbehør

TID FOR TACO: Braisert høyrygg servert i ferske tortillalefser med tilbehør som guacamole, frisk tomatsalsa, syltet rødkål og revet ost gir en helt ny tacoopplevelse. Foto: Sara Johannessen / VG
TID FOR TACO: Braisert høyrygg servert i ferske tortillalefser med tilbehør som guacamole, frisk tomatsalsa, syltet rødkål og revet ost gir en helt ny tacoopplevelse. Foto: Sara Johannessen / VG
Lise Finckenhagen

Fredagstacoen er i full utvikling. Endelig, sier jeg! Glem ferdigtacoen, her er alle oppskriftene du trenger for en hjemmelaget tacofest.

Etter en USA tur i sommer har hele familien fått dilla på alle mulighetene denne fredagsfavoritten har å by på. Ingen tvil om at forandring fryder, bare det å bake tortillalefsene selv eller begi seg ut på et hjemmelaget tacoskjell-prosjekt legger grunnlaget for en helt ny opplevelse.

Stekt kjøttdeig med tacokrydder har blitt fullstendig parkert av chipotle-braisert høyrygg. Joda, det tar adskillig lenger tid, men du verden for en tacofest det blir av det. Ganske så spicy og akkurat så saftig og mørt som en marmorert og langtidskokt høyrygg blir. Og det er selvsagt ingenting i veien for å tilberede kjøttet dagen i forveien for så og bare varme det opp igjen mens du baker lefsene.

Selv er jeg ivrig tilhenger av fisketaco, gjerne stekt hvit eller rød fisk med en hjemmelaget kryddermiks, men også tartar-varianten som jeg har laget her. Laks av sushi-kvalitet blandet med litt olje, lime og friske urter. Servert i nystekte «puffede» tacoskjell med guacamole, mango- og ananassalsa og hurtigsyltet rødkål er det en skikkelig taco-høydare.

Og guacamolen lager du helst i en stor morter. Det er vanskelig å sette fingeren på hva morteren egentlig tilfører, men tro meg, den blir bedre slik.

Tiden er overmoden for å gi ferdigtacoen noen hjemmelagde innspill. Begynn gjerne i det små og utvid repertoaret etter hvert. Det er tross alt ikke lenge til neste fredag og nye muligheter!

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?