Nokså norsk
Prøv norsk tradisjonsmat med et litt eksotisk innslag.
Er det lov til å tulle litt med den norske tradisjonsmaten? Og kan vi fortsatt bevare det norske om vi prøver? I dag har vi hentet inn ruccola og sitron, lime og kapers – og mynte – og serverer nokså norsk tradisjonsmat.
Røkelaks er veldig enkelt og veldig godt - servert med rømme på knekkebrød er det en knallgod norsk små- eller forrett. Serverer du den med litt sitron i rømmen og frisk ruccola får den en litt ny twist.
Ertesuppe er godt og varmende og servert med flatbrød blir det godt norsk, med litt mynte i suppen beveger vi oss litt på utsiden av det helt norske.
Vi har lange tradisjoner for produksjon av spekeskinke i Norge, og den kan serveres helt tradisjonelt med flatbrød og eggerøre. Men hvorfor ikke gjøre den hakket mer eksotisk med potetsalat med lime- og sennepsdressing? Eller lag spennende potetskum med selleri og hvitløk?