Kokketalentet Flynn McGarry (19) åpner sin første permanente «heldagsrestaurant»

22. januar 2018Aktuelt
FLINK: Kokk Flynn McGarry (her med skuespiller Kiernan Shipka på et event i 2017) har fått mye oppmerksomhet for sitt store talent - og sin unge alder. Foto: Chris Pizzello/AP
FLINK: Kokk Flynn McGarry (her med skuespiller Kiernan Shipka på et event i 2017) har fått mye oppmerksomhet for sitt store talent - og sin unge alder. Foto: Chris Pizzello/AP

Gjester skal både få oppleve bakervarer og «ny amerikansk mat».

Den unge kokken Flynn McGarry entret rampelyset da han som femtenåring ble skrevet om av New York Times. De kunne fortelle at han som elleveåring hadde åpnet popup-restauranten «Eureka» i barndomshjemmet i San Fernando Valley, California.

Nå skal talentet åpne sin første permanente «heldagsrestaurant», melder Eater som har sett en søknad om skjenkebevilling sendt inn av kokkens søster.

Restauranten, som skal ha plass til 28 gjester, skal være åpen fra åtte om morgenen til midnatt.

Det skal serveres bakervarer på dagen og «ny amerikansk mat» på kvelden. Restauranten har også blitt skrevet om av det amerikanske matnettstedet Food&Wine.

Gjort mye

Siden sin unge start har McGarry blant annet åpnet en restaurant som kun hadde tolv plasser og var åpen tre dager i uken, vært gjestedommer på «Masterchef Australia» hvor han utfordret deltakerne til å lage sin gjeve «beet wellington», og blitt kåret til en av verdens 25 mest innflytelsesrike tenåringer av TIME.

Han har også vært innom kjøkkenet til Norges eneste trestjerners restaurant, Maaemo, kunne DN fortelle.

Fikk kritikk

Da McGarry åpnet tredagers-restauranten i 2015, fikk han for øvrig kritikk innad i kokkemiljøet.

Kokk David Santos skrev da et lengre innlegg på Instagram, hvor han blant annet skrev at det å bli kokk er noe man skal fortjene etter mange år med hardt arbeid, og at han ble fornærmet og støtt over at mediene omtalte McGarry som «kokk»

Den unge kokken svarte på kritikken til matsiden Grubstreet, og sa da at den som var i front alltid kom til å bli hatet.

- David [Santos] har et poeng. Ja, mange [kokker] har jobbet skikkelig hardt og har hatt «shitty» liv. Men hvorfor må det være normen? Hvorfor er det sånn at det å ha et forferdelig liv, gå glipp av ting med familien, bli behandlet som dritt i ti år - hvorfor gjør det deg til en kokk? spurte McGarry da.

Publisert: 22.01.2018 kl. 15:46


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?