Kjendiskonditor Pascal Dupuy: – Jeg er perfeksjonist

30. januar 2018Aktuelt
HOLDT PÅ LENGE: Pascal Dupuy åpnet sitt første konditori i Tollbugata i 1995, og har både hatt presidentbesøk og vært med på TV-programmer siden den gang. Foto: Frode Hansen/VG
HOLDT PÅ LENGE: Pascal Dupuy åpnet sitt første konditori i Tollbugata i 1995, og har både hatt presidentbesøk og vært med på TV-programmer siden den gang. Foto: Frode Hansen/VG

Kjendiskonditor Pascal Dupuy elsker å inspirere. Men trendy lagkaker har han ikke noe til overs for.

– Noen var veldig hyggelige, og noen var høye på pæra og ikke min kopp te. Så da måtte jeg sette dem på plass, ler kjendiskonditor Pascal Dupuy.

Dupuy, som driver konditoriet Pascal i Oslo og blant annet har vært med på «Skal vi danse» og «Hele Norge baker», er for tiden aktuell med en ny sesong av TV-programmet «Pascals konditori». Her får han flere kjendiser på besøk i løpet av sesongen.

Men alle falt altså ikke i smak.

– Sånn er livet. Noen liker du, andre ikke, smiler han.

Konditoriet åpnet i Tollbugata 1995. Siden den gang har fire nye filialer åpnet.

«Tøft», men «fantastisk»

MYE JOBB: – Det er klart det er mye jobb når vi er såpass populære, sier konditoren. Foto: Frode Hansen/VG
MYE JOBB: – Det er klart det er mye jobb når vi er såpass populære, sier konditoren. Foto: Frode Hansen/VG

Denne sesongen er det et nytt team som jobber på det kjente konditoriet, som blant annet fikk besøk av daværende president Bill Clinton i 1999.

– Noen av de som jobber her denne sesongen er høye på pæra, og noen er ydmyke. Så det blir både skryt, og litt av dette, sier Dupuy og slår neven fleipete i bordet.

– Men det er stort sett godt, og mange spennende utfordringer.

– Er du for streng?

– Jeg er perfeksjonist, så jeg er streng med produktet. Jeg klarer ikke å la produktet bli dårlig. Jeg blir utålmodig hvis det er surring eller hvis jeg må repetere noe fem ganger. Men verken Eyvind Hellstrøm eller Bent Stiansen fikk michelinstjerner uten å være strenge på produktet, for å komme med noen eksempler. Så noen får pepper og noen får sukker, akkurat som i det virkelige liv, sier konditoren.

Han sier det er en tøff bransje.

– Det er klart det er mye jobb når vi er såpass populære. Men det er en fantastisk jobb og et privilegium å kunne lage mat og gjøre folk glade. Jeg elsker å inspirere folk, sier Dupuy.

– 50 bløtkaker

Det mest populære produktet er til stadighet porsjonskakene - og makroner, som var populære allerede i 2013. Da solgte konditoriet 26 000 makroner i måneden fra sine fire utsalgssteder.

Artikkelen fortsetter under bildet.

POPULÆRE: Makronene er fortsatt bestselgere hos konditoren. Foto: Frode Hansen/VG
POPULÆRE: Makronene er fortsatt bestselgere hos konditoren. Foto: Frode Hansen/VG

Til tross for at de har valgt å beholde klassikere, som makronene, på konditoriet, jobber de mye med å utvikle nye produkter. Blant norske konditorer mener Dupuy det går for treigt.

– Konditortrendene har ikke endret seg mye i Norge, og det er trist. Hvis jeg skal være litt slem, ville jeg ha åpnet et bakeri og laget 50 forskjellige bløtkaker. Man må være litt kreativ, og det er veldig lite kreativitet her, sier Dupuy.

En trend mesterkonditoren ikke har noe til overs for, er amerikanske lagkaker.

– Hvis folk ber meg om å lage en sånn til bryllupet deres sier jeg nei. Jeg kommer aldri til å lage en sånn kake. Bunnene er kompakte, glasuren mellom lagene er tynne, og de er dekket i en sukkerbase som smaker helt forferdelig. Det føles som om jeg kveles når jeg spiser det.

Da lar han heller vordende brudepar smake på noen kakestykker fra disken.

– Og når de har smakt, sier de, «jo, kanskje vi faktisk heller vil ha noe som dette», sier Dupuy.

Publisert: 30.01.2018 kl. 17:26


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?