Fra sorbet-is til ostekake - her er seks sommerlige bringebær-desserter

9. juli 2014Aktuelt
LEKKERT: Bringebær har en syrlig og frisk smak som er herlig å kombinere med søte ting som vaniljekrem og is. Foto: Sara Johannessen / VG / Annies-Eats.com
LEKKERT: Bringebær har en syrlig og frisk smak som er herlig å kombinere med søte ting som vaniljekrem og is. Foto: Sara Johannessen / VG / Annies-Eats.com

Grip bringebærsesongen mens du har sjansen! Lag en sprø pai, berlinerboller med bærfyll eller annet godt med de smakfulle bringebærene i sommermånedene.

Juli er en herlig måned, og ikke bare på grunn av fellesferien og varmere vær. Nå begynner nemlig bringebærsesongen, som varer i snaue to måneder til slutten av august. I tillegg til at du nå får store, lekre norske bringebær i butikken, kan du også finne villbringebær i skogen - som nok er like fulle av varme sommerminner som deilig smak. Derfor bugner nå også nettet over av spennende oppskrifter på syrlige fristelser.

Bringebær er et friskt og syrlig bær som i tillegg til å smake nydelig, er proppfullt av sunne godsaker som antioksidanter, vitamin C og vitamin E. Det sies også at de skal ha en virushemmende virkning. Selve bæret består egentlig av mange bittesmå frukter som henger sammen i en klase, der hvert enkeltstående frø er dekket av fruktkjøtt.

Bringebærplanten stammer fra Midt-Asia og kom til Norden på 1700-tallet. Hagebringebærene, som er større enn villbringebærene, har blitt dyrket i Norge siden Middelalderen, og har en mildere smak og aroma enn sine ville og mindre artsfrender.

De rødrosa bærene er såpass gode at de gjerne kan spises alene eller bare med en dott vaniljekesam. Men hvis du har lyst på «noko attåt» bør du virkelig lese videre og la deg inspirere.

Inspirert av MidwestLiving - finn et strå, træ noen bringebær på og lag disse herlige dessertene:

Foto: Simply Recipes
Foto: Simply Recipes

For en nydelig terte. Her kombineres en sprø og deilig mørdeigsbunn med vaniljekrem, hakkede valnøtter og bringebær. Bare se for deg denne med en kule vaniljeis eller to. Deilig, syrlig og søtt på én gang.

Foto: Annie's Eats
Foto: Annie's Eats

Her kommer en lekker oppskrift på hjemmelaget iskrem med et hint av sitron og friske bringebær. Annie fra Annie's Eats lager kjeksen selv i tillegg, men hvis du vil gjøre det enklere kan du rett og slett kjøpe ferdig vaniljeis, kjøre den i en miksmaster til den blir myk, vende inn bringebær og presse isblandingen mellom for eksempel vanlige sjokoladekjeks. Enkelt og så godt.

Foto: Sara Johannessen/VG
Foto: Sara Johannessen/VG

Lise Finckenhagen står bak denne lekre kakekreasjonen med bringebærkrem og marsipanlokk. Hun beskriver den som en drøm av en kake, og vi må si oss enige i det. Ekstra lekkert blir det med hvit sjokoladeskav på toppen.

Foto: Magnar Kirknes/VG
Foto: Magnar Kirknes/VG

Ich bin ein berliner! Neida - selv om det hadde vært veldig smakfullt. Berlinerboller er og forblir en evig klassiker. Den er kanskje ikke så hipp, men den er sabla god. Og kanskje like mye fylt med nostalgiske gode minner, som med deilig bringebærfyll?

Foto: Sara Johannessen/VG
Foto: Sara Johannessen/VG

Kokos, bringebær og yoghurt - ja, takk! Denne oppskriften gir åtte ispinner som både er sunne og friske. Dette er en real sommer-dessert!

Eller kanskje du er mer lysten på yoghurtis? Sjekk ut denne superenkle varianten med tre ingredienser!

Foto: Elin Vatnar Nilsen
Foto: Elin Vatnar Nilsen

Ostekake er rett og slett kjempegodt, og her har Godt-bidragsyter Elin Vatnar Nilsen smelt sammen en lekker variant som i tillegg har masse bringebær i ostekremen. Det kan ikke bli stort bedre - med mindre du spiser den i solnedgangen mens du har ferie, da.

Og ikke glem å nyte de norske jordbærene. Sjekk ut Lise Finckenhagens beste jordbæroppskrifter her!

Ta et lekkert bringebærdessertbilde, merk det med #godtno og post det på Instagram. De lekreste bildene poster vi på forsiden!

Publisert: 09.07.2014 kl. 00:28
Oppdatert: 16.07.2015 kl. 14:01


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?