Ellevill pizza tar Sverige med storm
En «pizza» skreddersydd etter alle junkfoodens kunster og regler ble lansert med et brak denne uken.
Den såkalte «vulkanpizza» er skapt hos et lite gatemat-pizzeria nord i Sverige og gikk viralt etter at bilder av den utradisjonelle pizzaen ble lagt ut på Facebook.
Den nesten overdådige pizzaen har blitt skrevet om av blant annet svenske Aftonbladet og Nyheter24.
- Det er mange som har ringt, og vi har fått mail fra andre steder fra folk som har lyst til å komme og prøve pizzaen, sier pizzariaeier Halmat Givara til Aftonbladet. Pizzeriaet er i Piteå som ligger i Norrbotten.
Avisen beskriver pizzaen som «toppet» med alt som er godt. Det vil si skinke, bacon, salami, oksekjøtt, pommes frites, grønnsaker og bearnaise- og hvitløksdressing.
Topping er egentlig ikke et passende begrep. Pizzaen er nemlig bygget til med små skåler hvor tilbehøret er fylt oppi. ikke rart bilder av pizzaen har fått over 10 000 likes hittil.
Vil du dra helt til Sverige for å prøve ut pizzaen kan det lønne seg å komme på en hverdag. Pizzariaeier Givara forteller nemlig at det tar for lang tid å lage og at de ikke rekker det i helgene.
Designen er faktisk ikke så ulik de mer ekstreme variantene av pizzakjeden Pizza Hut’s pizzaer, som selges i Storbritannia, Australia og Sør-Korea, hvor kanten på pizzaen fylles med oste- og pølseskåler.
På internasjonale matnettsteder har den store snakkisen vært om «hot dog crust»-pizzaen endelig var på vei til USA. Selv Michelin-kokk Rene Redzepi, som driver den danske stjernerestauranten Noma, delte et bilde av den mye omtalte pizzaen på sin Instagram-konto. Og fra og med torsdag kunne amerikanske Pizza Hut-kunder prøve ut hybridpizzaen.
Foretrekker du vanlig hjemmelaget pizza? Sjekk ut Geir Skeies nostalgiske pizza i langpanne.